Cumhuriyet Halk Partisi Van İl Başkanı Cemal Şen, CHP Adana İl Binası’nda düzenlenen basın toplantısında, deprem bölgesine yardım gönderen CHP’li Çukurova Belediyesi’ne, Adana il, ilçe teşkilatlarına teşekkür etti. Şen, “1 Anahtar da sen ver” ve “Evim evindir” yardım kampanyalarına şu ana kadar destek verenlere, Van halkı adına şükranlarını sundu, destek verenlerin artması isteğinde bulundu. Şen, “-10, -12 derece soğukta çadırda yaşamak zorunda kalan insanları bahara kadar barındırmak isteyenlere ömür boyu minnettar kalacağız” dedi. CHP Adana İl Başkanı Zeydan Karalar da, kampanyalara katılım çağrısını tekrarladı.

KAMPANYALARIN DUYURUSUNDA MEDYAYA GÜVENİYORUZ

Toplantıda ilk olarak söz alan CHP İL Başkanı Zeydan Karalar, Van Erciş’te yaşanan depremin kendilerini derinden etkilediğini ve çok üzüldüklerini belirterek, “Depremzedelere Türkiye’nin dört bir yanından yardım yağması tek tesellimiz oldu. Türkiye’de Doğu, Batı ayrımı yapılmadığını da böylece gördük. Van’a sahip çıkılması ülkemizdeki vatandaşlık duygularını ön plana çıkardı” dedi. Van’ın Erciş ilçesinde yaşanan depremin ardından Hükümetin ve Kızılay’ın yaraları saramadığını, duvara tosladığını kaydeden Karalar şunları söyledi: “Depremle ilgili bir konuyu siyasete malzeme yapmak kesinlikle tarzımız olamaz ama yüreğimiz öyle bir yanıyor ve içimiz ‘cız’ ediyor ki, bunları söylemek zorunda kalıyoruz. Hükümetin ve Kızılay’ın eksiğini, vatandaş ve belediyeler kapatmaya çalışmıştır. Türkiye’nin dört bir yanından vatandaşlarımız, CHP’li belediyeler ve yine CHP il ve ilçe teşkilatları yardıma koştu. Bu arada “1 anahtar da sen ver” kampanyası başlattık ve destek devam ediyor. Şu ana kadar 30 ev depremzedeleri için tahsis edildi. Ben bir dönem Çukobirlik’te yönetici olarak çalıştığım için biliyorum; orası Van’dan gelecek depremzedeleri bahara kadar barındırabilecek  özelliklere sahip. En azından ısıtma sistemi olan binalar. Başlattığımız “1 anahtar da sen ver” ve “Evim evindir” kampanyalarına desteği ve katılımları artırmak için medya kuruluşlarının yardımını esirgemeyeceğini biliyoruz.”

-10, -12 DERECEDE ÇADIRDA YAŞAMAK…

 CHP Van İl Başkanı Cemal Şen de, 13 Ekim’de Van Erciş’te meydana gelen 7.2’lik depremden sonra başlatılan yardım seferberliğinin ülke genelinde yankı bulduğunu ifade ederek, CHP’nin yurtta ve Adana’da faaliyet gösteren il ve ilçe teşkilatları ile özellikle Çukurova İlçe Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan’a teşekkür etti.  Şen, “9 Kasım’daki ikinci deprem yaralarımızı depreştirirken, yardımlar ciddi katkı sundu. Hükümetin yapamadığını CHP’li belediyeler, il ve ilçe teşkilatları yaptı. 150 tır dolusu gıda, yiyecek, içecek ve muhtelif yardım malzemesi gönderildi. 95 tır Erciş’e, kalanlar da Van’ın merkez köylerine ulaştırıldı. Çukurova Belediyesi’nin ‘Yaşam Çadırı’ olmasaydı 2. depremden sonra çok sayıda vatandaşımız donarak hayatını kaybedebilirdi. 1500 kişilik çadır kafeterya şeklinde organize edildi ve özellikle çocukların ısındığı bir sığınak haline geldi. Bunun yanında günde 100-150 kişinin sağlık hizmeti aldığı bir revir ve mescit de mevcut. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, bölgeyi ziyaretinde, çadırın üzerindeki Çukurova Belediyesi yazısını reklam olarak değerlendirdi. Adana ve Mersin’de, “1 anahtar da sen ver” ve “Evim evindir” kampanyalarına destek verenlere teşekkür ediyorum. Depremzedelerin bahara kadar sıcak iklim olan bölgelerde barındırılabilmesi için kampanyalara katımının artmasını bekliyoruz. Şu anda -10, -12 derece soğukta çadırda yaşamak zorunda kalan çocuklarımız, yaşlılarımız ve kadınlarımız çok zor durumda” diyerek Van’da yaşananları özetledi, yardım çağrısında bulundu.