Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi ile İyi Parti Adana İl Başkanı Göktürk Boyvadaoğlu, Cumhur İttifakı İl Başkanlarına “Gelin önyargılarınızı bırakın, hep birlikte Adana’ya hizmet edelim” çağrısı yaptı.

CHP Adana İl Başkanlığı’nda bir araya gelen Çelebi ve Boyvadaoğlu, Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısında yaşanan tatsız olaylarla ilgili görüş alışverişinde bulundular.

TAKDİR YÜCE HALKIMIZIN

Çelebi ve Boyvadaoğlu yaptıkları ortak açıklamada yaşananların Adana adına üzüntü verici olduğunun altını çizerek, “Büyükşehir Belediye Meclisinde yaşananlar hiçbirimizin istemeyeceği ve onaylamayacağı olaylardır. Yaşananların ardından gerilimi azaltıp sağduyu hakim kılmak için çaba göstermesi gereken Cumhur İttifakı il başkanlarının gerçeklerle bağdaşmayan ve gerilimi artıran sözleri de bir o kadar üzüntü vericidir. Elbette ki şiddet, hiçbir şeyin çözümü değildir. CHP’li meclis üyelerini şiddet uygulamakla itham eden Cumhur İttifakı il başkanlarının, AK Parti Meclis üyesi ve Gençlik Kolları Başkanı Furkan Bozkurt’un uyguladığı şiddeti görmezden gelmesini Adanalı hemşehrilerimizin takdirine bırakıyoruz. Yaşananlar tüm çıplaklığıyla kamera kayıtlarında görülmektedir ve takdir yüce halkımızındır” dediler.

TOPAL ÖRDEK ANLAYIŞINA SON VERİN

Belediye meclislerin halkın ve kentin sorunlarının farklı siyasi kimliklere sahip, başkan ve meclis üyelerinin aldığı kararlarla çözen kurumlar olduğunun altını çizen Çelebi ve Boyvadaoğlu, “Sayın Ay ve Sayın Avcı’nın hukuk, kanun ve tüzüklere göre çalışan belediye meclislerin kişilerin istek ve arzularına göre işletilmesinin kabul edilemeyeceği yönündeki sözlerine katılıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Zeydan Karalar da işte bu nedenle kanunların kendisine verdiği yetkiyi kullanarak sözkonusu iki maddeyi meclis gündemine resen getirmiştir. Geçtiğimiz ay komisyona sevk edilen ve belediye için aciliyeti bulunun bu maddelerin 10 iş günü içinde görüşülmesi ve komisyon raporunun Meclis gündemine gelmesi gerekiyordu. Ancak, yerel seçimlerde istediği sonucu alamayan Cumhur İttifakı’nın Millet İttifakı’nın kazandığı belediyelerin çalıştırılmaması yönündeki çabasının bir örneğini bu maddelerin komisyonda bekletilmesidir. Cumhur İttifakı Adana’nın geleceği için izlediği ‘topal ördek’ anlayışına bir an önce son vermelidir” diye konuştular.

CUMHUR İTTİFAKI HAZIRLIKSIZ YAKALANDI

Cumhur İttifakı grubunun, yapılan oylamayla ilgili itirazlarının da samimi görünmediğini ifade eden Çelebi ve Boyvadaoğlu, şöyle devam ettiler:

“Cumhur İttifakı grubunun belediye meclisinde her zaman uygulanan oylamaya yöntemine itirazının altında, Belediye Başkanımız Sayın Karalar’ın yasaların kendisine verdiği yetkiyi kullanacağını öngörememelerinde kaynaklanmaktadır. Cumhur İttifakı hazırlıksız yakalanmış ve oy çokluğuyla bu maddelerin geçmesini kabullenememişlerdir. Adana’nın ve Adanalıların yararına olacak iki maddenin kabul edilmesi hiç kimseyi rahatsız etmemelidir. Biri belediyeye hibe sağlayacak biri de borç yükünü azaltacak olan iki maddeyle ilgili tartışmalı bir durum yoktur. Ayrıca, Cumhur İttifakı grubunun tüm bu gerçekliklere karşın, elbette ki hukuki çerçevede itirazlarını gerçekleştirebilmelerinin yolu açıktır. Böyle bir itirazda hukukun vereceği karara herkes saygılı olmak zorundadır.”

ŞİDDETİ REDDEDİYOR, FURKAN BOZKURT’UN DA ÖZÜR DİLEMESİNİ BEKLİYORUZ

AK Partili meclis üyelerinin meclisin usullerine aykırı davranışları nedeniyle CHP’li bir meclis üyesinin, AK Partili Ozan Gülaçtı’yı yerine oturtmak için yaptığı gereksiz hareket için meclisten özür dilediğini anımsatan Çelebi ve Boyvadaoğlu, arbedeyi başlatan AK Partili Furkan Bozkurt’un ise aynı olgunluğu göstermediğine işaret ederek şunları kaydettiler:

“Meclis toplantısında yaşanan tatsızlıkların hiçbirini onaylamıyoruz. Şiddeti reddediyor ve Sayın Furkan Bozkurt’un da aynı olgunluğu göstererek ‘Meclis’ten özür dilemesini bekliyoruz. Ayrıca, Adana’nın kaynaklarının kimler tarafından, kimlere, ne zaman ve nasıl peşkeş çekildiğini Adanalılar çok iyi bilmektedir. Belediye Başkanımız Sayın Zeydan Karalar’ı ve belediyeyi çalıştırmamak için yoğun çaba gösteren Cumhur İttifakı grubu kendisine çeki düzen vermeli, Adana ve Adanalı yararına olan hizmetlerin önünü tıkamak yerine destek olmalıdır.”

CUMHUR İTTİFAKI GRUBUNA ANLAMLI ÇAĞRI

Kamuoyunu doğru bilgilendirmek için böyle bir açıklamayı yapmak zorunda kaldıklarını aktaran CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi ve İyi Parti Adana İl Başkanı Göktürk Boyvadaoğlu, AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay ile MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı’ya anlamlı bir çağrıda bulundular:

“Tüm siyasi partiler kendi siyasi anlayışları çerçevesinde halka en iyi hizmeti sunmayı amaçlar. Siyasi kimliklerimiz farklı olsa da ortak paydamızın Adana’ya ve Adanalılara hizmet olduğuna yürekten inanıyoruz.  Adanalılar yerel seçimlerde belediye başkanlığını Millet İttifakı’nın adayı Zeydan Karalar’a, meclis çoğunluğunu Cumhur İttifakı’na layık görerek, işbirliği içinde kenti geleceğe taşıyacak hizmetleri birlikte yaşama geçirmemiz gerektiği mesajını vermiştir. Halkımızın takdirine saygı duyuyoruz ve bu nedenle diyoruz ki, ‘Gelin önyargılarımızdan arınalım. Siyasi rekabeti seçim dönemlerine bırakalım ve Adana’yı çağdaş, daha yaşanabilir bir kent haline nasıl getirecek hizmetleri birlikte yaşama geçirelim.  Bereketle anılan ve bir zamanların en varlıklı kenti olan Adana’yı yeniden ayağa kaldırıp, çocuklarımıza yaşanabilir bir Adana bırakalım. Bizim derdimiz Adana’ya, Adanalılara hizmet. Adana bugüne kadar çok zaman kaybetti ve artık kaybedecek zamanının da kaynağının da kalmadığını herkes biliyor. Sizin de amacınız halkımıza hizmetse, el ele verelim, Adana’yı marka kent yapalım.”