Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Örgütü, 24 Haziran seçimleri için parti genel merkezine Adana’dan milletvekili aday adaylığı başvurusu yapanları örgüt yöneticileriyle buluşturdu. Birlik, beraberlik mesajlarının verildiği bütünleşme toplantısında Muharrem İnce’yi Cumhurbaşkanı, CHP’yi de iktidar yapma kararlılığı vurgulandı.

BÜTÜNLEŞME TOPLANTISI

Seyhan Oteli’nde dün il ve ilçe örgütleri, kadın ve gençlik kolları başkan ve yöneticileri ile milletvekili aday adaylığı başvurusu yapan partililerin katılımıyla gerçekleştirilen bütünleşme toplantısının açış konuşmasını CHP Adana İl Başkanvekili Şahin Yeter yaptı.

“ARTIK TAMAM!”

Mevcut iktidar döneminde Türkiye’nin adım adım çağdaşlık hedefinden uzaklaştığını, yoksulluk, işsizlik, terör ve kutuplaşmanın en önemli toplumsal sorunlar haline geldiğine dikkati çeken Yeter, halkın bu gidişe artık TAMAM dediğini kaydetti.

“24 HAZİRAN TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNİ BELİRLEYECEK”

Dayatılan 16 Nisan referandumuyla rejimin zorlamayla değiştirildiğini, parlamenter demokrasinin yerini tek adamlığın aldığını belirten Yeter, 24 Haziran’da yapılacak milletvekilliği genel seçimleri ile Cumhurbaşkanlığı seçiminin Türkiye’nin geleceğini belirleyecek öneme sahip olduğunu söyledi.

“CHP’NİN TARİHİ SORUMLULUĞU VE GÖREVİ”

Kökleri Kuvayi Milliye’ye dayanan ve Cumhuriyetin kurucu partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin ülkenin normalleşmesi, iç ve dış sorunların çözümü, toplumsal bütünleşmenin yeniden sağlanması için tarihi bir sorumluluğunun ve görevinin olduğunu ifade etti. Yeter, “24 Haziran’da ülkemizin geleceği için Sayın Muharrem İnce’yi Cumhurbaşkanı, CHP’yi de iktidar yapıp, Türkiye’yi yeniden parlamenter demokrasiye döndürmemiz gerek” diye konuştu.

“ÖNCE TÜRKİYE”

Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimine doğru giderken, bu süreçte daha çok sorumluluk ve görev almak isteyen 65 kişinin Adana’dan milletvekili adaylığı için başvuru yaptığına işaret eden Yeter, “Her biri birbirinden değerli 65 arkadaşımızın aday sıralamasında yer alsalar da almasalar da bu sorumluluk bilinciyle alanlarda canla başla ülkemizin ve Cumhuriyetimizin geleceği, çocuklarımızın yarınları için çalışacağını biliyoruz. Çünkü biz bireysel kaygılarla değil ‘Önce Türkiye’ anlayışıyla siyaset üreten Cumhuriyet Halk Partisi’nin onurlu üyeleriyiz. Verdiğimiz özgürlük, demokrasi, hak, hukuk, adalet mücadelesini el ele, kol kola, omuz omuza büyütüp, çok çalışarak kazanacağız. Kazanacağımızdan en ufak bir şüphemiz yok. İyi ki varsınız” dedi.

İl Başkanvekili Şahin Yeter’in konuşmasının ardından milletvekili aday adayları kısaca özgeçmişlerini ve neden adaylık başvurusu yaptıklarını anlattılar.