Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, ülkenin ve CHP’nin önemli bir süreçten geçtiğine işaret ederek, 7 Haziran seçimleri öncesinde CHP’nin söylemlerinin toplumda karşılık bulduğunu belirtti. Bulut,  “CHP toplum için umut oldu ve bize düşen toplumun bu beklentisine karşılık parti örgütünün geliştirilip genişletilmesi, halkın isteklerini karşılayan, güven veren, genç, dinamik, üretken kadrolarla her an olabilecek bir seçime hazır olmaktır” dedi. Tüm üyelere eşit mesafede duran, demokrasiyi egemen kılan bir kongre hazırlığı içerisinde olduklarını dile getiren Bulut, örgütsel barışa ve karşılıklı güvene ihtiyaç olduğunu ifade etti.

 

YENİ İLÇE BAŞKANLARI BİR ARAYA GELDİ

CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu, Yüreğir İlçe Başkanı İsmet Yüksel, Sarıçam İlçe Başkanı Celal Güven, Ceyhan İlçe Başkanı Kadir Aydar, Karaisalı İlçe Başkanı İlhan Şahin ve Saimbeyli İlçe Başkanı Emel Doğan’la bir araya geldi.

 

CHP’DEN BEKLENTİLER ÇOK YÜKSELDİ

İl Başkanlığındaki toplantıda ilçe başkanları göreve başladıktan sonra yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler aktarırken İl Başkanı Burhanettin Bulut, Türkiye’nin ve CHP’nin önemli bir süreçten geçtiğini vurguladı. Toplumun koalisyon beklentileri ve siyasetten çözüm önerileri noktasında çok hassaslaştığını ifade eden Bulut, bu nedenlerle CHP’den beklentilerin de çok yükseldiğini kaydetti.

 

HALKIN İSTEKLERİNİ KARŞILAYAN VE GÜVEN VEREN KADROLARA İHTİYAÇ VAR

Bulut, “7 Haziran seçimleri öncesinde CHP’nin söylemleri toplumda karşılık buldu, CHP toplum için umut oldu. Bize düşen toplumun bu beklentisine karşılık örgütlenme içerisinde olmamız. Halkın isteklerini karşılayan, güven veren, genç, dinamik, üretken kadrolarla her an bir seçime hazır olmalıyız” diye konuştu.

 

ÖRGÜTSEL BARIŞA İHTİYAÇ VAR

Tüm CHP örgütlerinin de ilçelerdeki oy oranlarının artırılması yönünde çaba göstermesi gerektiğinin altını çizen Bulut, “Bu doğrultuda tüm üyelere eşit mesafede duran, demokrasiyi egemen kılan bir kongre yapma hazırlığı içerisindeyiz. Örgütsel barışa ve birbirimize karşı güvene ihtiyacımız var. Parti çalışmalarına katılımcılığı öne çıkaran sevgi, saygı ve hoşgörüye dayalı bir yönetim anlayışını egemen kılmalıyız” şeklinde konuştu.

Bulut, örgütsel iletişimi güçlü tutacaklarını ve bunun için de tüm ilçe başkanlarının katılımıyla düzenli olarak her ay ilçe başkanları toplantısı yapacaklarını sözlerine ekledi.

İlçe başkanları ise ilçelerindeki oyları artırmak için her türlü çabayı sarf edeceklerini ve bölgedeki tüm üyeleri çalışmalara katacaklarını ifade ettiler.

 

SOSYAL DEMOKRAT ANLAYIŞI VE İLKELERİ PARTİ İÇİNDE KALICI KILMA HEDEFİ

Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu ise İl Başkanı Bulut’un Adana örgütüne yeni bir vizyon kazandırdığını belirterek, ilçe başkanları olarak bu vizyonu devam ettirip il ve ilçe örgütleri olarak Adana Büyükşehir Belediyesi’ni ve ilçe belediyelerini kazanmak için çalışacaklarını kaydetti. Kolcu, “Bu çalışmaları yaparken sosyal demokrat anlayışı ve ilkeleri de parti içinde kalıcı kılma hedefindeyiz” diye konuştu.