Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, mayıs ayında başlayan kongre takvimi kapsamında delege belirleme sürecinin tamamlandığını ve ilçe kongrelerinin tarihlerinin belirlendiğini açıkladı. Delegelerin büyük oranda en demokratik yöntem olan sandık yoluyla belirlendiğini kaydeden Barut, “Parti içi demokrasi açısından zorlu ancak bir o kadar da başarılı bir süreci geride bırakmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

 DELEGELERİN SANDIK YOLUYLA BELİRLENMESİ DEMOKRASİ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, yaptığı yazılı açıklamada 16 Nisan Referandumunun ardından kongre sürecinin MYK tarafından alınan kararla başlatıldığını anımsattı.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti içinde de adaletin ve demokrasinin tam olarak gerçekleştirilmesi yönündeki talimatları doğrultusunda, tüm ilçelerde partililerin önüne sandık konulması için il örgütü olarak büyük bir hassasiyet gösterdiklerini dile getiren Barut, “Türkiye genelindeki tüm parti örgütlerimizin bu hassasiyetiyle bugün Türkiye’de delegelerini dahi sandıkla belirleyen tek parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Delegelerin sandık yoluyla belirlenmesi parti içi demokrasi açısından çok önemli, değerli ve anlamlıdır” diye konuştu.

 ÇOK ÇEKİŞMELİ BİR SÜREÇ GERİDE BIRAKILDI

Parti içerisinde aktif olarak görev almak isteyen kişi sayısının fazla olması nedeniyle parti içi mücadelenin oldukça çekişmeli geçtiğini aktaran Barut, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve genel merkez yönetimimizin aldığı karar ve parti tüzüğü uyarınca tüm ilçelerde sandık konulması için yoğun bir çaba gösterdik.  Neredeyse tüm ilçelerimizde bunu büyük oranda başardık ancak Türkiye’nin 56 ilinden büyük olan Seyhan ilçemizde biraz sıkıntı yaşandı. Ancak, gelinen noktada tüm sorunlar aşıldı ve Seyhan’da tüm kesimlerle uzlaşı sağlanarak delege listesi oluşturuldu ve ilçelerimizin kongre tarihleri de belirlendi” şeklinde konuştu.

İL KONGRESİ YILSONUNDA YAPILACAK

Geçtiğimiz günlerde kalan Sarıcam, Pozantı, Saimbeyli, Karaisalı ve İmamoğlu kongrelerinin  gerçekleştirildiğini, anımsatan Barut, İlçe kongrelerinin 12 Aralık Salı günü sona ereceğini, il kongresinin ise bir aksama olmadığı takdirde aralık ayının sonunda gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

İLÇE KONGRELERİNİN TARİHLERİ

Karataş: 01 Aralık Cuma, Feke: 02 Aralık Cumartesi, Tufanbeyli: 03 Aralık Pazar, Aladağ: 08 Aralık Cuma, Yüreğir: 08 Aralık Cuma, Kozan: 09 Aralık Cumartesi, Çukurova: 10 Aralık Pazar, Yumurtalık: 11 Aralık 2017, Seyhan: 11 Aralık Pazartesi, Ceyhan: 12 Aralık Salı