Kaynak : Ekspres

 
Aytaç Durak’ın, İçişleri Bakanı Beşir Atalay tarafından 2 ay süreyle görevden uzaklaştırılması üzerine, geçen günlerde yapılan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekilliği seçimlerinde, AKP’yle hareket eden CHP’li rantçı 5 meclis üyesine tepkiler kar topu gibi gittikçe büyüyor.

 

EKSPRES YAZDI, YER YERİNDEN OYNADI

Gerek başkanvekilliği seçim sürecinde, gerekse de seçim sonrası, gelişmeleri detaylarıyla sütunlarına taşıyan gazeteniz Ekspres’in haber ve yorumları, Adana’da büyük ilgi ve dikkatle takip edilmeye başladı. Çoğu basın kuruluşları Ekspres’in haberlerini kendilerine referans alırken, siyaset arenasının da, davranış, tavırlarını haberlerimiz doğrultusunda belirlemeye çalıştıkları görüldü. Ekspres’in haber ve yorumları, Adana’da yeri yerinden oynatmaya yetti de arttı bile.

 

İHANETÇİLER HEMEN CEZALANDIRILSIN

İşte bunlardan biri de, Ekspres’in yine manşetten duyurduğu “Önder Sav’ın eseri!” başlıklı haberi oldu. Adana kamuoyu gün boyu, manşet haberimiz ile yazarımız Rauf Şekerci’nin iki gündür kaleme aldığı muhteşem yorumları konuşurken, CHP yöneticileri de, ihanetçilerin peşine düştü. Parti tabanı da, ihanetçi 5 meclis üyesinin biran önce tespit edilerek, cezalandırılmasını, aksi takdirde, CHP çatısı altında Büyükşehir’de görev yapan 10 meclis üyesinin de ihraç edilmesini istiyor.

 

HANGİ İSİM HANGİ İSME REFERANS OLDU

Kamuoyu, şimdi 5 ihanetçi meclis üyesinin kim olduğunu merak ederken, Ekspres yine bir ilke imza atarak, Büyükşehir’de görev yapan 10 üyeyi, bu makama taşıyan isimleri açıklıyor. Muhtemelen, kimin kime referans olduğu, ihanetçi 5 meclis üyesinin kimler olabileceğine de ışık tutacak:

 

Kim kime yakın?   

 

Ahmet Cevdet Yağ: Turan Özer, Ümit Özgümüş.

Bekir Sıtkı Özer: Ümit Özgümüş.

Necmi Özcanlı: Ümit Özgümüş.

İlker Mengü: Ümit Özgümüş.

Mehmet Esendemir: Mustafa Köseoğlu, Ümit Özgümüş.

Yıldıray Arıkan: Mehmet Sevigen, Mesut Değer.

Ahmet Işık: Yıldıray Arıkan.

Halil Tüm: Turan Özer.

Necmettin Atay: Turgut Üstün.

Hüsnü Karadeli: Mustafa Köseoğlu.

Mustafa Akyüz (istifa etti): Mustafa Köseoğlu.