MHP'li Meclis Üyesi Mustafa Tuncel'in ihraç talebiyle Disiplin Kurulu'na sevk edilmesinin ardından olayda adı geçtiği öne sürülen CHP'li Meclis Üyesi Mehmet Esendemir de İl Disiplin Kurulu'a sevk edildi.

CHP İl Başkanı Serdar Seyhan yaptığı yazılı açıklamada Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın meclis toplantısında rüşvet pazarlığı iddiasıyla dinlettirdiği ses kaydında parti meclis üyesi Mehmet Esendemir'in adının zikredildiğini söyledi. Seyhan, şunları söyledi: "Her ne kadar iddia düzeyinde ise de partimiz tarafından bu konu aydınlığa kavuşana kadar ilk önlem olarak CHP'li Mehmet Esendemir partimiz Grup Toplantıları'nın dışında tutulmuştur. Konu yargıya intikal etmiş olması sebebiyle durum netlik kazanıp aklanmasına kadar Esendemir tedbir olarak İl Disiplin Kurulu'na sevk edilmiştir."

Adana'da imar işlemlerinde kimi meclis üyelerinin rüşvet aldığı iddialarını Durak, gündeme getirmişti. İmar Partileri'nde bir takım gizli işlerin döndüğünü ve bazı meclis üyelerinin zan altında kaldığını dile getiren Durak'ın sözlerine tepki gösteren üyeler meclis toplantısının ilk gününde salonu terk ederek, başkanı protesto etmişlerdi. İkinci gün oturumda Durak, bir ilke imza atarak rüşvet iddialarına ilişkin 47 dakikalık ses kaydından bir bölümünü meclise dinletirdi. Meclis Toplantıları'nın üçüncü ve dördüncü birleşimlerinde ise MHP'li Mustafa Tuncel ile Durak arasında sert tartışmalar yaşandı.