Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Örgütü millet egemenliğinin simgesi olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutlayacak. TBMM’nin kuruluş tarihi olan 23 Nisan’ın Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen ve bugün de  dünyada kutlanan tek çocuk bayramı olduğuna dikkati çeken İl Başkanı Mehmet Çelebi, “23 Nisan coşkusunu saat 12.00’de Atatürk Parkı’nda Adanalı hemşehrilerimizle birlikte yaşayacağız. Tüm halkımızı etkinliğimize bekliyoruz” dedi.

“TBMM’NİN AÇILMASIYLA ULUSUMUZ İNİSİYATİFİ ELİNE ALDI”

CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi yayınladığı mesajda, vatan topraklarında esaret altına alınmak istenen ulusumuzun, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde inisiyatifi, TBMM’nin kuruluşuyla kendi eline aldığına dikkati çekti.

“HALKIN KENDİ KENDİNİ YÖNETMESİNİN YOLU AÇILDI”

Çelebi, “İşgal altındaki yurdumuzda ülkenin dört bir yanında illerden seçilen temsilcilerin katılımıyla TBMM 23 Nisan 1920’de açılmış ve Kurtuluş Mücadelesi TBMM eliyle Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ulusumuz tarafından koordine edilerek başarıya ulaşmıştır.  Her zaman halkına güvenen ve inanan Önderimiz Atatürk, TBMM’nin açılmasına öncülük ederek, halkın kendi kendini yönetmesinin de yolunu açmış, Cumhuriyetin ilanıyla bu durumu taçlandırmıştır” diye konuştu.

COŞKULU KUTLAMALARA DAVET

23 Nisan’ın Atatürk tarafından çocuklara bayram olarak armağan edilen ve bugün de dünyada kutlanan tek çocuk bayramı olduğunun altını çizen Çelebi, “Ulusumuzun Ulusal egemenlik, dünya çocuklarının de çocuk bayramını kutluyor, bu vesileyle ülkemizin kurtarıcısı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını da saygıyla anıyoruz. Tüm halkımızı 23 Nisan Salı günü saat 12.00’de Atatürk Parkı’nda gerçekleştirilecek etkinliğe davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.