Cumhuriyet Halk Partisi İl Gençlik Kolu Başkanı İlker Bahçeci  konuşmasında; Engellilerin hayatlarını daha çok kolaylaştırma adına daha yaşanılabilir ortam sağlanması adına bu ülkede  tabii şu aşamada iktidar partisi  olmamamızdan dolayı hayata geçirilmesi pek olanaklı olmadı. Şehir yapısı çok fazla ne görme engelliler için ne de diğer engelliler için, ortopedik engelliler için yaşanabilecek şekilde değil. Bunların ciddi anlamda değişmesi  düzeltilmesi adına sizlerin de çabaları var, ben de engelli derneklerine üyeyim… Sizlerle birlikte neler yapabiliriz nasıl çalışabiliriz her zaman için hazırız. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü  dolayısıyla sizleri ziyaret etmiş olmak, partimizin bu konuda hassasiyetini  dile getirmek hem de bu tarz gibi durumlarda aramızda fikir alışverişinde bulunmak için sizleri  ziyaret etmek istedik.


Yıldız Engelli Spor Kulübü Başkanı Fethullah Taygün; engelli camianın içinde varım, engellinin önünde bir engel varsa varım kaldırmaya çalışırım. Yeter ki önümüzde engel olmasın, engelimizi kaldıran kim olursa olsun bizim dostumuzdur. 
3 Aralık Dünya Engelliler Gününde hatırlanmak pek hoşumuza gitmiyor. Çok eksiğimiz var. İnsanlarımız neden yarını düşünmüyor. Annem, babam kapıdan çıkarken benim gibi olmayacağı ne malum. Almanya’da araç üretilirken kendilerine göre araç yapmazlar, yarın engellenecek bir insanın bu aracı ne şekilde kullanacağı bir tasarım uygulanmakta. Neden Türkiye’de böyle bir şey yok, neden Türkiye’de bizi ikinci planda görüyorlar. Ben başka bir şey istemiyorum.
Anne ve babalarımız gibi bizde gezelim, Engelli olduğumuzdan dolayı iş bulmamız zor, gezmemiz zor.Bizlere eğitim için yer gerekmekte eğitim için yer verilirse, projelerimize ortak olunursa daha güzel işler ortaya çıkar.

3 Aralık’ta hatırlanmamalı, insana hakkı ne ise o verilmeli.
Türkiye’de özellikle de Adana’da bizim yaşadığımız sıkıntıyı hiçbir il yaşamıyor. Adana’da yaşanan sıkıntı hiçbir il de yok. Doğuya gidin güllük gülistanlık, batıya gidin aynı. Adana’da her kapı engel.
Adana’da engellinin rapor alması, parası varsa ona bir şey diyemem. Yasal olarak ben engelliysem bir makama başvurduysam raporu tespit etmesi zor olmamalı. Ya engelliyim, ya sağlamım.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Gençlik Kolu Başkanı İlker Bahçeci 
“Eskiden kişinin engel durumuna göre rapor verilirdi şimdi ise; örneğin, gözden engelli tam olarak görmüyorsa %100 görmez diye düzenleyip veriliyordu ama şimdi tüm vücut fonksiyonlarını baz alıyorlar, sadece gözü değil, diğer vücut fonksiyonlarının tümünde, mesela gözde kayıp varsa tüm vücut fonksiyonlarına göre rapor verilebilir diye düzenleme getirilince tablo böyle oldu. Tabii insanları çok ciddi etkiledi. Belli bir engel durumundan Malulen emekli olan insanların da veya sosyal güvencelerin de belli kriterleri var  %40-%69 ile %70  %100 engeli olanlar arasında farklılık var. Onlardan da yararlanmaları konusunda ciddi sıkıntılar var. Yasayı düzenleyen de siyasi iktidardır, bu siyasi iktidarın da gitmesi için de gerekli çabayı gösteriyoruz Sizlerin de katkısıyla hem bu siyasi iktidardan hem de getirdiği bu ucube yasalardan kurtulacağız
Bahsettiğimiz yasa çağ dışı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gönderilmek üzere.
İşin çözüm noktası siyaset ise; siyasi süreç içerisinde yer almalılar. AKP’nin kendi milletvekili Lokman AYVA’ yı desteklediler. Siyasi iktidarın kendisi bile engelli milletvekilinin çıkartılacak yasaya engelliler adına gösterdiği tepkiye kendiler tepki gösterdi ve Lokman Ayva’yı vekil yapmadılar.


Altı Nokta Körler Derneği Başkanı; Osman Akıcı, Cumhuriyet Halk Partisi Adana il örgütüne ,kadın kolları ve il gençlik kollarına ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek her zaman için destek olunmalarını istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Yönetimi,İl kadın Kolu yöneticileri ve İl Gençlik Kolu yöneticileri de;  “Sizlerle daha sık bir araya geleceğiz, bizim ne katkımız olabilirse onları değerlendireceğiz ve her türlü desteği sağlayacağız.” Dedi.