TUĞBA KELEŞ SON KADIN CİNAYETİ OLSUN

Cenaze töreninde Tuğba Keleş’in ailesini yalnız bırakmayan CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, CHP Adana İl Kadın Kolları Başkanı Av.Oya Tekin ve yönetim kurulu üyeleri, Kozan İlçe Başkanı Bünyamin Sedefoğlu, ilçe kadın kolları başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve CHP’li kadınlar, törenin ardından CHP Kozan İlçe Örgütü’nde yaptıkları basın açıklamasıyla Tuğba Keleş cinayetinin Türkiye’deki son kadın cinayeti olmasını dilediler.

YETER ARTIK HİÇ KİMSENİN KANI AKMASIN

Tüm kadınlar için “adalet” isteyen Adana Milletvekili Şevkin, bireysel silahlanmanın son bulması gerektiğinin altını çizdi. Şevkin “Gün geçmiyor ki göz göre göre gelen kadın cinayeti yaşanmasın! İstanbul Sözleşmesi derhal uygulanmalıdır. Kadınlarımızı korumayan bu sistem derhal değişmelidir. Kadınların ekonomik, siyasal ve toplumsal alanda bağımsızlığı için kabineden ivedi olarak adım  atmasını  bekliyoruz. Yeter artık, hiç kimsenin kanı akmasın!” dedi.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ UYGULANMALIDIR

Birkaç  gün önce Ceyhan’da Serap Öner’in boşanma aşamasında olduğu eski eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldüğünü anımsatan Ceyhan Belediye Başkanı Erdem çok üzgün olduğunu söyledi. Erdem, “Türkiye’de Tuğba Erdem nice kadınlarımız erkekler tarafından öldürülüyor, tacize, şiddete uğruyor. Bunları kınıyorum. İstanbul Sözleşmesi uygulanmalıdır. Kadınlara yönelik şiddete dur demenin vakti geldi de geçti. Çok üzgünüm” diye konuştu.

KADIN MÜCADELESİ POLİTİK AKTÖRLERİN TALEPLERİNE MARUZ KALMADAN ÇÖZÜMLENMELİ

Kadınlar olarak toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlandığı, kadınların yaşam hakkına, kendi yaşamları hakkında söz söyleme hakkına sahip oldukları eşit ve özgür bir toplumda yaşamak istediklerini belirten CHP Adana İl Kadın Kolları Başkanı Oya Tekin ise, “Tüm mücadelemiz bunun içindir. Kadın mücadelesi böyle devam ederken iktidar İstanbul Sözleşmesini tartışıyor. İstanbul Sözleşmesinde kadınların yıllarca mücadeleyle elde ettikleri kazanımları yok sayarak, kadın mücadelesini geriye götürmek çabası içerisinde. Kadın cinayetleri kadın mücadelesi, bir politik mesele olmadan politik aktörlerin taleplerine maruz kalmaksınız çözümlenmesi gereken bir konudur” ifadelerini kullandı.