Cumhuriyet Halk Partisi Çukurova İlçe Başkanı Av. Remzi Ümit Atay, Adana'da tarımın yanı sıra hayvancılığın da önemli olduğu olduğuna işaret ederek, çiğ süt üreticisinin sorunlarına dikkat çekti.
Çiğ sütte üreticinin beklediği fiyat artışının önümüzdeki yıla kaldığını anımsatan Başkan Atay, "Edindiğimiz bilgiye göre; Tarım ve Orman Bakanlığı süt fiyatları ile ilgili bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya zincir marketlerin temsilcileri katıldı. Ama ne yazık ki üreticiler davet edilmedi. Toplantıda bakanlık yetkilileri, enflasyona yansımaması için süt ve süt ürünlerine zam yapmaması istedi" dedi.

ÜRETİCİ ÜRETTİĞİ SÜTÜN FİYATINI BELİRLEYEMİYOR

Girdi fiyatları artarken çiğ süt fiyatlarının sabit kaldığına vurgu yapan Başkan Av. Atay, "Hayvanı besleyen, yemini veren, sağımını yapan, doğumunu yaptıran, sağlığı ile ilgilenen üretici ürettiği sütün fiyatını belirleyemiyor. Çiğ süt üreticileri, litresi 2,30 TL olan çiğ süt referans fiyatının en az 3 TL olmasını istiyor. Üretici ve tüketici yararını gözetilerek acil bir düzenleme yapılmalıdır" ifadelerini kullandı.