Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, AKP’nin seçimle kazanamadığı yerleri, siyasi oyunlarla almaya çalıştığını söyledi. Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın görevden alınmadığını ve kayyum atamasının da sözkonusu olmadığını açıklayan Çelebi, “AKP’nin mazbatanın iptali istemiyle yaptığı şikayet doğrultusunda Belediye Başkanımız Sayın Kadir Aydar’ın savunması istenmiştir. YSK’nın vereceği kararı bekliyor ve süreci yakından takip ediyoruz” dedi.

CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın görevden alındığı yönündeki iddialara açıklık getirdi.

KADİR AYDAR GÖREVİNİN BAŞINDA

Aydar’ın görevden alınmadığının altını çizen Çelebi, “AKP, Ceyhan Belediye Başkanımız Kadir Aydar’ın seçim dönemi öncesinde aldığı mahkumiyet kararıyla ilgili olarak mazbatanın iptali istemiyle Yüksek Seçim Kurulu’na şikayette bulunmuştur. Bu şikayeti değerlendirmeye alan Yüksek Seçim Kurulu, Belediye Başkanımız Kadir Aydar’ın savunmasını almak üzere Ceyhan İlçe Seçim Kurulu’na yazı yazmıştır. Bu hukuki süreç zarfında Ceyhan Belediye Başkanımız Kadir Aydar görevine devam edecektir. Bugün itibariyle de Ceyhan Belediyesine kayyum atanması sözkonusu değildir” diye konuştu.

AYDAR SAVUNMA YAPACAK

Ceyhan İlçe Seçim Kurulu’nun, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın savunmasını aldıktan sonra Yüksek Seçim Kurulu’nun, konuyla ilgili bir karar alacağını aktaran Çelebi, “Yüksek Seçim Kurulu’nun mazbatanın iptaline yönelik karar vermesi halinde, Ceyhan Belediye Meclisi 1.Başkanvekili yasal süre içerisinde belediye meclisini toplantıya çağıracak. Bu toplantıda Ceyhan Belediye Meclisi üyeleri arasından Ceyhan Belediye BAŞKANVEKİLİ seçilecektir. Seçilen Başkanvekili bir sonraki yerel seçimlere kadar bu görevini sürdürecektir” şeklinde konuştu.

SİYASİ DARBE

Kadir Aydar’ın geride kalan 11 aylık dönemde Ceyhan’da tarih yazdığını dile getiren Çelebi, Ceyhan’ın tarihi boyunca görmediği hizmeti Aydar’ın başkanlığında aldığını kaydetti.

Çelebi, “Ceyhan’ı sandıkta kazanamayan AKP, bugün siyasi oyunlarla ele geçirmeye çalışmaktadır.  Ceyhan’da yolsuzluğu, hırsızlığı, israfı önleyen belediye başkanımızın mazbatasının iptaline yönelik bu girişim, siyasi bir darbedir, Ceyhanlılara yapılan en büyük kötülüktür. Kabul etmiyoruz. Süreci yakından takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.