Siyasetcilerin toplumun sorunlarını çözmesi gerektiğini dile getiren Güvel, anayasa değişikliğinin toplumsal mutabakatla çözülmesi gerektiğinin altını çizdi.
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkan Cafer Esendemir, Güvel’e nezaketinden ötürü teşekkür ederken, yerel basının önemine değinen Güvel, ÇGC yönetim kurulu üyeleri ve gazetecilerle sohbet etti. Basın çalışanlarının çok zor koşullar altında görev yapmaya çalıştığını dile getiren Güvel, ekonomik sorunların gazetecileri de zor durumda bıraktığını kaydetti. Güvel, “Ayakta durmak çok zor. Halk ekonomik sorunlarla boğuşuyor ve ülke gündeminde olmaması gereken şeyler gündemi meşgul ediyor. Bunlar arasında anayasa paketi gibi konular da bulunuyor. Çünkü insanlar açlık, yoksulluk çekiyor. Gençlerimiz işsiz. Siyaset toplumun sorunlarını çözme yeri olması gerekirken tam tersi oluyor. Ülkemizde Güneydoğu sorunu var. Ekonomik durum sorun. Köylerimiz çökmüş, bitmiş adeta viraneye dönmüş. Köylerde ihtiyarlardan başka tek tük gençler kalmış. İşsizliğin ne kadar büyük bir sorun olduğunu, emeklilerin, işçilerin nasıl geçinmeye çalıştığını, bunların hepsini biliyoruz. Siyasetçilerin Türkiye’nin sorunlarına çözüm bulmaları lazım. Kavgayla artık bir yere gitme şansımız kalmadı” dedi.
Anayasa değişiklik paketi hakkındaki görüşlerini de dile getiren Güvel, anayasa değişikliğinin toplumsal mutabakatla yapılması gerektiğini vurguladı. Güvel, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Önümüze anayasa paketini getirdiler. Niye böyle dayatıyorlar? Ne gereği var? Hâlbuki her siyasi partiden bu konunun uzmanları bir araya gelse, ilgili birimler, barolar, üniversiteler, sivil toplum örgütleriyle çalışsalar ortada bir sorun kalmayacak. Çünkü anayasa değişikliklerinde toplumsal mutabakat lazım. Mecliste her gün kanun çıkarıyoruz. Bir kanun geliyor önümüze onun bir maddesi değişiyor.  Kanun çıkarmak basit ama anayasa öyle değil ki… Her gelen siyasi iktidar kendine göre bir anayasa getirirse ne olur bu ülkenin hali?
12 Eylül’den sonra galiba 34 defa anayasa değişmiş. Değiştirilmesi gereken maddeler var. Yani Türkiye’nin bünyesine uymayan maddeler var ama bunların böyle siyasi iktidarın dayatmasıyla değil ortak mutabakatla değiştirilmesi gerekir.”