CHP Kadın Kolları Genel Merkezi’nin “7 ayda 7 bölge” çalışmasının 7 ayda illere uygulanabilecek hale getirildiğini belirten CHP Adana İl Kadın Kolu Başkanı Av. Rukiye Çinkılıç, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda yürümekten onur duyan Cumhuriyet Halk Partisi’nin tüm il ve ilçe kadın kolları başkanları ve üyeleriyle birlikte tek ses, tek yürek halinde yerel seçim startını verdiklerini bildirdi. Av. Çinkılıç, Adana’nın 15 ilçesinde gidilmedik yer, çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacaklarını vurguladı.

“7 AYDA 7 BÖLGE” ÇALIŞMASI HIZLA SÜRÜYOR

Av. Çinkılıç, CHP Seyhan İlçe Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında Türkiye’nin kadın profilini çıkarmak, kadınlara yönelik yerel ve genel kadın politikalarının oluşturulmasına ve geliştirilmesine katkı sunmak, bölgesel sorunlar ve çözüm önerilerine ulaşmak, yöre halkıyla buluşmak ve yerel seçimler öncesi güçlü bir kadın örgütü oluşturabilmek amacıyla Kadın Kolları MYK ve Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan öncülüğünde başlayan “CHP’li Kadınlar Anadolu yollarında 7 ayda 7 bölge” çalışmasının tüm hızıyla sürdüğünü kaydetti.

ORTAK HEDEF, ORTAK SÖZ, ORTAK EYLEM…

Bu çalışma kapsamında 2.İl Başkanları Eşgüdüm Toplantısı’nda bölge çalışmalarında etkinliği artırmak, örgüt içinde iletişim ve eşgüdüm sağlamak, dayanışma ve yardımlaşma ruhunu artırmak, umudu, inancı ve güveni örgütlemek amacıyla “7 ayda 7 bölge” çalışmasının “7 ayda il” çalışmaları ile güçlenmesine karar verdiklerini anlatan Av. Çinkılıç, bu doğrultuda ortak hedef, ortak söz, ortak eylem ve ortak davranış biçimi geliştireceklerini bildirdi.

İl ve ilçelerde yapılacak çalışmaların arttırılmasının ve eş zamanlı olmasının önemli hale geldiğini dile getiren Av. Çinkılıç, bunun için “7 ayda 7 bölge” çalışmasının 7 ayda illere uygulanabilecek hale getirildiğini ve illerin 7 aylık çalışma plan ve programlarının da il başkanları toplantısında hazırlandığını ifade etti.

TEK SES, TEK YÜREK OLUYORUZ

Bu çalışmanın ardından 7 ayda ilçe, 7 ayda mahalle, 7 ayda sandık çalışmasına geçileceğinin altını çizen Av. Çinkılıç, “Burada hedef seçimlerin iki ana unsuru olan kadınlar ile sandığı biraraya getirecek bir çalışmayı en etkin biçimde gerçekleştirmektir. Türkiye’nin dört bir yanında,  bugün aynı saatte Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda yürümekten onur duyan Cumhuriyet Halk Partisi’nin tüm il kadın kolu başkanları, ilçe kadın kollarının başkanları ve kadın kollarımız ile birlikte tek ses, tek yürek oluyoruz. Tüm iller, ‘Yerel seçimlere giderken, 7 ayda iller’ çalışmamızı başlatıyoruz. Adana’nın 15 ilçesinde gidilmedik yer, çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacağız” diye konuştu.

SİYASETE KATILIM ÇAĞRISI

CHP’li kadınların çalışmaları boyunca ana vurgusunun “Eşit Temsil Eşit Katılım” talebi olduğunu ifade eden Av. Çinkılıç, “Yaşadığımız tüm olumsuzluklara karşı umudu inancı ve güveni örgütlemek birincil görevimizdir. Ülkemizin her şeyden çok birliğe ve bütünlüğe, sevgiye ve saygıya ihtiyacı var. Daha mutlu daha huzurlu bir hayat için tek ses, tek güç, tek yürek olmaya ihtiyaç var. Bu güç kadınlardan gelecek. Anadolu’nun kadınlarından. Başaracağız. Sol açık yola çık Haydi kadınlar barış-bolluk-bereket için siyasete” diyerek kadınlara siyasete girme çağrısı yaptı.