CHP Seyhan İlçe Başkanı Vedat Karasaç, Aytaç Durak’tan boşalan Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürütecek başkan vekilliğine AK Parti’li Mahmut Çelikcan’ın seçilmesinin var olan tartışmayı bitirmediğini, tersine daha da yoğunlaştırdığına işaret etti.

Önceleri açığa alınan belediye başkanı ile ilgili şaibeleri Adana’nın gündemini meşgul ettiğini, yapılan başkan vekili seçiminden sonra meclis üyelerinin de aynı şaibeler altında kaldığını ifade eden CHP Seyhan İlçe Başkanı Vedat Karasaç, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Seçim sonunda, seçim sonuçları ve sonuçların Adana’ya yansımasının tartışılması gerekirken, ‘kim, kimden ne kadar aldı’, ‘kim kendi partisine ne kadar ihanet etti’ noktası tartışılmaktadır. Bu, giderek cadı avına dönüşecektir. Tabii ki partilerini temsil noktasında olan meclis üyeleri, parti organlarının aldığı karalara uymuyorsa, gerekli tespit yapılır, sonra gerekli tüzüksel uygulamaya tabi tutulurlar. Ama bu, tüm meclis üyelerini şaibe altına sokacak bir anlayışı ortaya koymamalı. Meclis üyelerinin sadece bir tanesi bile farklı ilişkilere bulaşmamış ise, bu biliniyor ise, kirlilik tespit edilene kadar herkese masum gözüyle bakmak zorundayız. Aksi bir anlayış bir masum insanın kirlenmesine neden olur ki, sanıyorum, bu, hiçbirimizin kabul edeceği bir şey değildir.”

Adana’da yapılan başkanvekili seçiminin, kamuoyunda sanki farklı ilişkiler sonucu ortaya çıkan bir başkan vekili tartışmasına yol açtığını, bu ilişkiler sonucu irade kullanmış bir meclis yapısı varmış gibi bir kanı oluşturduğunu dile getiren Başkan Vedat Karasaç, sözlerini şöyle tamamladı:
“Artık sadece başkan değil, bundan sonra attığı her imzanın, aldığı her kararın tartışılacağı, arkasında kişisel menfaatler aranacağı bir meclis yapısı ortaya çıkmıştır. Bu doğrudur veya doğru değildir, fakat bu itham, o mecliste onuruyla görev yapan meclis üyelerini de haksız bir suçlamanın içerisine çekmektedir.

Bu tartışmaların ortadan kalkması için tek çözüm seçimdir. Seçim Adana’da artık kaçınılmazdır. Bu anlamda, bölgemizde siyasilere, siyası partilere ve meclis üyelerine yönelik linç politikalarından vazgeçip, bu sıkıntıyı tamamen ortadan kaldırmaya yönelik anlayışı kamuoyu ile tartışıp hayata geçirmekten başka çıkış yolu yoktur. Bu çıkış yolu ise erken bir yerel seçimdir.”