Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekilleri Ayhan Barut, Orhan Sümer ve Müzeyyen Şevkin, Adana’nın her alanda gelişmesi, kalkınması ve sorunlarından kurtulması için birlikte mücadele çağrısı yaptı.

"HER ŞEY ADANA İÇİN"

Seçim döneminde söz verdikleri gibi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 1 Ekim’e dek tatile girmesiyle birlikte yeniden sahalara çıkıp hep birlikte ilçeleri gezen CHP Milletvekilleri Ayhan Barut, Orhan Sümer ve Müzeyyen Şevkin, meslek odaları, sendikalar ve demokratik kitle örgütleriyle buluşmayı sürdürüyor. Birlikte çıktıkları gezilerde büyük bir ilgiyle karşılanan CHP’li milletvekilleri, Adana ve Türkiye söz konusu olduğunda siyasi ayrım ve rekabet gözetmeden herkesin birlikte mücadele etmesi gerektiğine dikkat çekti.

YİNE BİRLİKTE SAHAYA ÇIKTILAR

Meclis’in tatile girmesiyle birlikte Adana’nın tüm ilçelerine gidip partililer ve yurttaşlarla bir araya gelen CHP Milletvekilleri Ayhan Barut, Orhan Sümer ve Müzeyyen Şevkin, kent merkezinde çalışmalarını sürdürdü. Adana’nın kalkınması, gelişmesi ve sorunlarının çözümü için adeta seferberlik başlatan CHP’li Milletvekilleri, Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe’yi ziyaret etti. Adana iş dünyasının taleplerini ve önerilerini dinleyen CHP’li milletvekilleri, daha sonra Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) üye ve yöneticileriyle de buluşarak aydınlık ve çağdaş bir Türkiye, yaşanabilir bir Adana için neler yapılabileceğini tartıştı.

ÖNEMLİ GÖRÜŞMELER YAPILDI

Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Meclis Başkanı İsrafim Uçurum ve yönetim kurulu üyeleriyle de buluşan CHP Milletvekilleri Ayhan Barut, Orhan Sümer ve Müzeyyen Şevkin’e Seyhan Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar da eşlik etti. Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanı Bekir Sütçü ve yönetim kurulu üyelerini de ziyaret eden CHP’li milletvekilleri, Adana için ekonomik, sosyal, kültürel ve sportif açıdan gelişimi konusunda görüş alışverişinde bulundu. Son olarak Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu’na (KESK) bağlı sendikaların üye ve yöneticileriyle bir araya gelen CHP Milletvekilleri, ifade ve örgütlenme özgürlüğünden insan hakkı ihlallerine, kamu çalışanlarının özlük haklarından haksız ihraçlara dek bir çok konuyu masaya yatırıp birlikte mücadelenin yollarını tartıştı.

 “ADANA İÇİN HEP BİRLİKTE MÜCADELE EDELİM”

Adana’nın özlem duyulan geçmişine yeniden kavuşması, ekonomik, sosyal, sportif ve kültürel her alanda daha çok kalkınması ve gelişmesi için hep birlikte mücadele edilmesini isteyen CHP Milletvekilleri Ayhan Barut, Orhan Sümer ve Müzeyyen Şevkin, şunları kaydetti:

“Bereketli toprakları ve köklü sanayi geçmişine karşın Adana maalesef işsizlikle ve yoksullukla boğuşuyor. Faizler ve döviz kurları yüksek ama ne yazık ki yaşam standartlarımız da sürekli geriliyor. Biz sanayicisinden çiftçisine herkes üretmesini, halkımızın kazanmasını, ülkemizin ve Adana’nın kalkınmasını istiyoruz. Tek isteğimiz memleketimizin huzuru ve refahını arttırmaktır. İşte tam da bu nedenle Adana için seferber olmalıyız. Adana’nın özlem duyulan geçmişine yeniden kavuşması için ayrım gözetmeden, siyasi rekabeti bir kenara bırakarak herkes elini taşın altına koymalı. Farklılıklarımızı zenginlik olarak görmeli ve Adana için hepimiz harekete geçmeliyiz.”