İşte Fatih Özgür'ün açıklaması...


“Gerekiyorsa !725.000 planı değiştirin, ÇAMLIK’ı/YEŞİL’i kurtarın!”

 

Sayın BŞB Bşk.V. Aldırmaz’ın açıklamalarından, "1/25.000 plan esastır" bahanesiyle ÇAMLIK'ı TURİSTİK ALAN yapan kararda ısrar edileceği, yani YEŞİL'i katledecekleri anlaşılıyor; Oysa:

1) "Seyhan Vadisi" YEŞİL ALAN'dır. İmar Mevzuatına göre bir bölgede Yeşil alanın imara açılması ancak aynı bölgede, aynı miktar yeni yeşil alan üretilirse mümkündür.

2)Seyhan Vadisinde GALLERİA ve SHERATON Oteli imara açıldıklarında bunlara karşılık ÇAMLIK Yeşil alan yapıldığından, o iki yere imar izni verilmiştir.

3)Durum bu olduğu halde eğer geçmişte bir "Oldu-bitti" ile ÇAMLIK 1/25.000 Planda TURİSTİK TESİS ALANI yapılmışsa bu işlem hukuki tabirle "MUTLAK BUTLAN" ile (YOKLUKLA) maluldür.

4) 1/25.000 planda bir yanlışlık, hukuka aykırılık varsa ve bu bilinirken, ille de1/5000 planı 1/25.000 plana uydurmak gerekmez.

4) Bu nedenle ve konu komisyona havale edildiğine göre, komisyona TMMOB ve BARO temsilcileri de davet edilip, geçmişteki yanlış 1/25.000 plan düzeltilip ÇAMLIK yani YEŞİL KATLİAMI ÖNLENMELİDİR.

Bundan başka her karar Adanalı tarafından kabul edilmez mahiyette, yeşil katliamı olarak  algılanacaktır; Zira turistik otel için başka yer bulunur ama Adanalı için başka Çamlık YOK!