CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Yüreğir Kaymakamlığına bağlı Vefa Sosyal Destek Grubu ekibinin yardım dağıtımı çalışmaları engellenmek istendiğine yönelik iddialar üzerine "Bizim Eren kardeşimizin yanlış yaptığına yönelik herhangi bir yaklaşımımız, herhangi bir anlayışımız yok. Eren, CHP'nin onurlu bir üyesi. Bizler onun bir yanlış yaptığı kanaatinde değiliz" dedi.  Olayın ilk andan itibaren doğruların ortaya çıkması için teşkilatlarının önemli bir mücadele yürüttüğünü ifade eden Salıcı, Yüreğir Kaymakamı ile kaymakam koruması hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. 

Olay hakkında "vefa destek grubu görevlilerine karşı saldıra bulunulduğu iddiası" olduğunu vurgulayan Salıcı, CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım, CHP'li belediye başkanları ile belediye görevlilerinin vefa grubu üzerinden yardım dağıtımına katıldıklarını gösteren fotoğrafları basın mensupları ile paylaştı.

Salıcı, "Şu çok açık, Eren kardeşimiz vefa grubuna gönüllü destek veren arkadaşımız. Yardımlar dağıtılırken biz yardımı kimin dağıttığıyla ilgilenmiyoruz. Vatandaşımız ağır bir ekonomik sıkıntı içinde, salgın koşullarından kaynaklanan açlıkla boğuşuyor. Dolayısıyla bu yardımları vefa grubu üzerinden dağıtan vatandaşlara, devlet görevlilerine de CHP'li gençler, belediyeler ellerinden gelen desteği vermeye çalışıyorlar ama olay tam tersi şekilde ortaya çıkıyor." diye konuştu.,

.