Dernek binasında yapılan oruç açma yemeğinde,kendisinden duygu ve düşüncelerini aldığımız CHP il başkanı Zeydan Karalar şu sözleri söyledi ;

Yaklaşık 1500 yıldır bu toplum üzerinde oynanan bir baskı ve zulüm vardı,1500 yüzyıl sonra olsa bile ,muharrem ayında insanların burada bir araya gelerek, böyle heyacanlı böyle coşkulu bir şekilde mezalime ve yapılan haksızlığa karşı mücadele vererek direnmesi ,kültür ve inancını  yaşatması ,yapılan haksızlıkları dile getirmesi, bir anlam ifade ediyor diyerek sözlerini şöyle tamamladı.

 Açık yüreklilikle şunu ifade etmek isterimki; 72 millete bir nazarla bakan bir düşünce yapısıyla,insanı insan olarak algılayan bu toplum,kültürünü inancını her şeye rağmen böyle coşku içerisinde bir araya gelerek,bu günde ifa etmeleri gerçekten beni çok duygulandırdı.

İl Kadın kolları başkanı Göksu Günay ise konuşmasında ; Bu kültürün kadına karşı gösterdiği hümanist yapısını önemsiyorum dedi. Kadın erkek eşitliğinede vurgu yapan Günay inanç ve kültürde bakınız ; insanların bir arada olması,ayrım yapılmadan bacı kardeş gibi insanlar heb beraber bir aradalar,ibadetlerini dualarını sohbetlerini birlikte yapmaktalar, gerçekten çok güzel,bunuda şu an burada görebiliyorum dedi.

CHP Çukurova ilçe başkanı Mehmet Çelebi yaptığı açıklamasında; Bu toplumun yüz yıllarca haksızlığa ve zulme karşı direndiğini,bu günde aynı şekilde direnmekte , olduklarını görüyorum,bundan daha güzel bir şey olabilirmi dedi.

Yapılan etkinliğe CHP Çukurova ve Yüreğir ilçe kadın kolları başkan ve yöneticileride katıldı.

İnanç önderi Hüseyin Murat dedenin yapmış olduğu  açıklama ve dualarla Misafirler Deyiş duaz ve methiyeleri dinlerken adeta,kendinden geçercesine muhabbet sevgi ve ilahi aşk doruga ulaşırcasına ,insanlar konsantra olmuştu.

Yaklaşık üç saat süren oruç açma ve  muharrem etkinliğinden sonra misafirler dağıldı.