Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, 2018 yılına ait çiftçi desteklerinin henüz ödenmediğine dikkat çekti. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Merkezi Bütçe görüşmelerinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a bazı sorular yönelten Dr. Şevkin, geçtiğimiz kış aylarında dolu ve sel baskını nedeniyle narenciye üreticisinin mağdur olduğunu vurguladı.

Çiftçinin, bahar aylarında yine Çukurova Bölgesi’ndeki aşırı sıcak ve poyraz nedeniyle ciddi bir yara aldığını, verim kaybının neredeyse yüzde 70'e ulaştığını belirten Dr. Şevkin, “Zaten zor şartlarda üretim yapan çiftçimiz büyük bir zararla karşı karşıya. 2018 yılı Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu (DFİF) primleri ne zaman ödenecek?” sorusunu yöneltti

KAMU BANKALARININ BAŞKA YATIRIMI VAR MI?

Ayrıca, mağdur çiftçilerin Ziraat Bankası ve tarım kredi kooperatiflerine olan borçlarını iki yıl süreyle faizsiz ertelenmesini gerektiğini de ifade eden Dr. Şevkin, Ziraat Bankası’nın Simit Sarayı’nın yüzde 51 hissesini devralmaya hazırlandığı şu günlerde Türkiye'deki kamu bankalarının, kredi dağıttığı, finanse ettiği ya da ortak olduğu başka herhangi bir yatırımının olup olmadığının da kamuoyuna açıklanmasını istedi.
EVRENSEL VE BİRGÜN’E NEDEN CEZA UYGULANIYOR?

Konuşmasında Evrensel ve BirGün gazetelerine uygulanan resmî ilan kesme cezasını da sorgulayan Dr .Şevkin, “Bu cezayı neye göre uyguluyorsunuz? Devletin hiç bir imkanından faydalanmayan tarafsız yayıncılık yapmaya çalışan iki gazetenin uğradığı haksızlık ve hukuksuzluğu sona erdirecek misiniz?” sorusunu yöneltti.