Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, partisinin Bölge Toplantısına katılmak üzere Cumartesi günü Adana'ya gelecek. Hüsamettin Cindoruk'un başkanlığında yapılacak Genişletilmiş Adana Bölge Toplantısına Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Niğde ve Karaman'dan partililer katılacak.
Toplantıya Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk'un yanısıra Genel Başkan Yardımcıları ve Teşkilat Başkanları  Ahmet Uyanık ve A. Baki Mert ile GİK üyeleri Halit Dağlı, Çelal Doğan, Bülent erdinç, Namık Akay, arif Şimşek, Naim Erem, Mehmet Bolat ile Teşkilat Başkan Yardımcısı Salih Babayiğit de katılacak.
Konuyla ilgili bilgi veren DP Adana İl Başkanı Yavuz Tekeli, genişletilmiş Adana bölge toplantısına partili eski bakan ve milletvekilleri; il başkan ve il  yönetim kurulu üyeleri, is disiplin kurulu başkan ve üyeleri; ilçe başkanları, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve disiplin kurulu üyeleri; partili il, ilçe, belde belediye başkanları; belde başkan ve yönetim kurulu üyeleri; partili il ve ilçe eski başkanları; kadın ve gençlik kollarının il, ilçe, belde başkan ve yönetim kurulu üyeleri; partili mahalle ve köy muhtarları; milletvekili, belediye başkan, il genel meclisi adayları; ticaret ve sanayi odalarının partili üyeleri, esnaf odaları ve birliklerinin partili üyeleri; ticaret borsalarının partili üyeleri, meslek grubu odalarının partili üyeleri, çeşitli iş kollarındaki sendikaların partili üyeleri ile kanaat önderlerinin katılacağını belirtti.

DİNAMİZM SAĞLAYACAK
Yavuz Tekeli, genişletilmiş toplantının, gerek parti, gerek ülke sorunlarının tartışalarak çözüm arama ve çözüm bulma platformu olacağını bildirdi.
Toplantının, her kesimden katılımcılarıyla adeta Türkiye'nin nabzının tutulacağı bir toplantı özelliği taşıdığını ifade ederek, "Genişletilmiş Adana Bölge toplantısı Demokrat Parti'ye Adana ve çevre illerde dinamizm kazandıracaktır. Bölge toplantımız, Kırat'ın iktidar yürüyüşünü başlattığı toplantı, Adana iktidar yürüyüşüne başladığı kent olacaktır" dedi.
Yavuz Tekeli, tüm Adanalıları Cumartesi günü Seyhan Oteli'ndeki toplantıya katılarak, iktidarları döneminde halkı refaha ulaştıran DP'ye ve Kırat'a destek vermeye çağırdı.

ÜYELERE KAYIT ÇAĞRISI
Bu arada, bütünleşme kongresi sonrasında güncellenen kayıtlar DP ilçe binalarında askıya çıktı. İl Başkanı Yavuz Tekeli, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararı gereği, DP ile bütünleşen ANAP'lıların bizzat kendilerinin ilçe teşkilatlarına başvurarak kayıtlarını yaptırmaları gerektiğini hatırlatarak, eski ANAP üyelerine Mart ayı sonuna kadar kayıtlarını yaptırmalarını istedi.
Yavuz Tekeli, DP üyelerininde ilçe binalarında askıya çıkarılan listelerini inceleyerek, eksik kayıt varsa ilçe başkanlıklarına başvurmaları gerektiğini söyledi.