Yılmaz, Mersin’e bölge havaalanı yapılmasının devlete milyarlarca dolara mal olacağını ancak buna rağmen Adana Şakirpaşa havaalanının hükümet eliyle köreltilip çözümsüzlüğü çözüm olarak sunulmasının arkasında yatan gerçeğin bu yatırım olduğunu iddia etti.
 
MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın Adana’nın önemli sorunları olan Havaalanı uçuş hattı ve güvenliğini etkileyen inşaatlar konusunda bir çözüm üretmeyip, adeta Adanalılarla dalga geçercesine konunun etrafını dolanarak aslında çözüm olmayan bir alternatifi çözüm olarak ortaya koyduğunu iddia etti. Hükümetin asıl gayesinin Adana havaalanına inecek yolcu kapasitesi yüksek uçakları, yapımı bittiğinde Mersin bölge havaalanına inmeye zorlamak ve bunun altyapısını hazırlamak içinde  Adana havaalanının işlevini yitirmesini sağlamak olduğunu öne sürdü.
 
MHP’li Yılmaz yazılı açıklamasında, “ Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım, Adana’da büyük sorun oluşturan, inşaat halindeki Emniyet Müdürlüğü binası ve 100’ün üzerinde özel sektör inşaatını etkileyen uçuş güvenliği konusunda önerdiği çözüm, aslında tam anlamıyla bir çözümsüzlüktür. Siz hem pisti uzatma kararı alacaksınız hem de Emniyet müdürlüğü binasını tıraşlayacaksınız. Bu kadarına bile insanlar gülerken bir de Adana Şakirpaşa havaalanına inecek uçakların yolcu kapasitesini düşüreceksiniz. Bu işi yılan hikâyesine çeviren bu hükümettir ve Bakan Yıldırım’dır. Adanalılarla dalga geçercesine çözümsüzlüğü çözüm olarak sunan Sayın Bakan Yıldırım’ı sorunun ciddi çözümüne davet ediyorum” dedi.
 
Ulaştırma Bakanı Yıldırım’ın Adana’da basına yaptığı açıklamada konuyla ilgili olarak  'Sorunun çözümü için havaalanı emniyet sahası içerisinde 310 metre mevcut pisti uzatacağız. Ancak Emniyet binasında belirli miktarda tıraşlama kaçınılmaz oluyor. Miktarın fazla olmaması için biz de uçakların yüklü ağırlığını ağırlayacağız. En kolay çözüm budur' dedi. Şeklinde yaptığı açıklamayı da hatırlatarak Bakan Yıldırım’ı Adana’ya ciddiyetsiz ve şaşı bakmakla itham etti.
Böyle çözüm olmaz diyen MHP’li Yılmaz, “ Ya pisti uzatır inşaatlara serbestlik getirirsiniz ya da inşaatlara belirli bir sınır getirirsiniz. Hem pisti uzatıp hem de inşaatları tıraşlamak nasıl bir çözümdür? “ Dedi.
Asıl niyetin farklı olduğunu iddia eden MHP’li Yılmaz, “ Sayın Bakanın açıklamasında dikkat edilecek önemli bir husus Adana Şakirpaşa havaalanına inecek uçakların ağırlığının düşürülmesidir. Bu demektir ki havaalanımıza inecek uçakların yolcu kapasitesi sınırlandırılacaktır. Yani 300 kişilik kapasitesi olan bir uçak en fazla 150 yolcuyla Adana’ya inmesine izin verilecektir. Bu durumda doğal olarak uçak şirketlerini Adana havaalanına değil de Mersin’de yapılacak bölge havaalanına inmeye zorlayacaktır.”
Kimler ne kazanıyor bilmiyorum ama Adana göz göre göre kaybediyor şeklinde görüşlerini açıklayan MHP’li Yılmaz, “ Bir Adanalı olarak sahip olduğumuz değerleri bir bir kaybetmenin acısını yüreğimde hissediyorum. Bu konuda olduğu gibi Adana aleyhine tüm gelişmelerin en sert biçimde karşısında olacağım ve takip edeceğim. Üzerinde sorumluluk hisseden iktidara ve muhalefete yakın herkes bu sorumluluğu hissetmeli ve hissettirmelidir” Dedi.