Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP), ‘Doğalpark’ çıkartması. Seçim çalışmaları kapsamında Doğalpark’ta düzenlenen konserin ardından düzenlenen miting vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaştı. CHP’nin halkla buluşmasında ‘iktidar’ sesleri yükseldi. CHP Çukurova İlçe Başkanı Yüksel Erdoğan, “Haramilerin saltanatına son vermek için bu yola çıktık. Korku imparatorluğunu yıkacağız” dedi.
 
“80 BİN EVİ ZİYARET ETTİK”
CHP Çukurova İlçe Örgütü, 7 Haziran’da yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili ilçedeki çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Doğalpark’ta gerçekleştirilen konserde CHP’li milletvekili adayları, halkla buluştu. Burada konuşan İlçe Başkanı Yüksel Erdoğan, ev ev, sokak sokak, mahalle mahalle gezdiklerinin altını çizerek, seçim sürecinde 80 bin eve ziyarette bulunduklarını açıkladı.
 
“AYDINLIK BİR TÜRKİYE”
Erdoğan, “Girilmedik sokak, gezmedik cadde bırakmadık. Şimdi sıra 7 Haziran’da. Anadolu'nun Kemal’inin başbakanlığında halkın iktidarına geldi. 8 Haziran’da sosyal mikroplardan kurtulmuş aydınlık bir Türkiye’ye uyanacağız” ifadesini kullandı. Yüksel, Bugün Türkiye’de yokluk, yoksulluk ve yolsuzluğun ürkütücü bir noktaya ulaştığının da altını çizdi.
 
“HARAMİLERİN SALTANATI BİTECEK”
Yüksel Erdoğan, konuşmasının devamında da; “Yokluk, yoksulluk ve yolsuzluk almış başını gitmiş. Türkiye, zor bir dönemeçten geçiyor. Ancak biz bu yola haramilerin saltanatına son vermek için çıktık. Korku imparatorluğunu yıkacağız. Kamu kaynaklarını yandaşa değil vatandaşa kullanacağız. Ne ezen ne de ezilen olacağız. 7 Haziran’da sandık görevlileri, müşahitler, okul sorumluları, hukukçular, tüm örgütlerimizle ve duyarlı vatandaşlarımızla, tam anlamıyla bir seçim ordusuyla sandıklara sahip çıkacağız” dedi.
” ifadesini kullandı. Erdoğan’ın konuşması uzun süre alkışlandı.
 
“CHP TÜM ANKETLERDE BİRİNCİ”
Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de, sadece kendi bölgesinde değil, Adana’nın her mahallesinde CHP’li adaylarla birlikte çalıştıklarını belirterek, “Ben Çukurova Belediye Başkanıyım ama Yüreğir’de bile çalışıyorum. Çok önemli ve yoğun bir seçim dönemi geçirdik. İşte bu yüzden CHP, yapılan tüm anketlerde Adana’da birinci sırada çıkıyor. Gittiğimiz her yerde çok olumlu tepkiler alıyoruz” diye konuştu.

“BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ YERLE BİR OLDU”
CHP Milletvekili Adayı İbrahim Özdiş ise, ‘basın özgürlüğü’ vurgusu yaptı. Özdiş, “Basın özgürlüğü yerle bir oldu. Gazeteci arkadaşımız IŞİD'e giden silahları haberleştirdiği için Cumhurbaşkanı’nın hışmına uğradı. Can Dündar’ı saygı ile selamlıyoruz, arkasında olduğumuzu söylüyoruz. İyi ki, Can Dündar gibi onurlu gazeteciler var. Ben parlamentoya muhalefet milletvekili olarak değil, iktidar milletvekili olarak gitmek istiyorum” dedi.
 
“İKTİDAR OLMAK ZORUNDAYIZ”
CHP Milletvekili Adayı Rukiye Cinkılıç da, “Uzun süredir belediye başkanlarımız, aday adaylarımız, adaylarımız ve arkadaşımızla birlikte sahadayız, sokaklardayız. Bizler, iktidar olmak durumundayız, zorundayız. Rahmetli bir arkadaşım, ölmeden önce CHP'nin iktidarını görmek istiyordu. Allah rahmet eylesin göremeden vefat etti. Ancak biz onun bu isteğini gerçekleştireceğiz, o huzur içinde uyusun diye gerçekleştireceğiz” ifadesini kullandı.
 
“YAŞANACAK BİR TÜRKİYE”
Seçim çalışmalarına 2 ay önce başladığını anlatan CHP Milletvekili Adayı Zülfikar İnönü Tümer de, “İl, ilçe örgütlerinin, kadın ve gençlik kollarının yağmur çamur demeden gerektiğinde güneşin altında  biz olsak da olmasak da partinin propagandasını yapıp, CHP’yi Adana’da birinci parti konumuna taşıdık. O kadar huzurluyum ki bu çalışmalardan, bugün bir arada CHP'nin ne kadar büyük bir aile olduğunu tekrar gördüm. Büyük Önder’in arzu ettiği, çağdaş, bilime inanan bir toplum olarak bir aradayız. CHP’li olmaktan her zaman onur duydum. Çocuklarımıza yaşanacak bir Türkiye bırakmak için iktidar olmak zorundayız” dedi.