Çulhaoğlu eğitim camiasının içinde bulunduğu durum karşısında büyük üzüntü duyduğunu kaydetti. Öğretmenlerin büyük zorluklar içinde görev yaptıklarını ve ek iş yapmadan geçinemediklerini savlayan İYİ PArti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu açıklamasında şu görüşlere  yer verdi;

"Ücretli öğretmenlerimiz var. Bu kardeşlerimiz ders verdikçe ücret alıyorlar. Bu dönemde eğitime ara verildiği için perişan durumdalar. Haftalık bazda en yükseğinden ele alacak olursak, 30 saat ders veren bir ücretli öğretmenin eline saati 19.70 liradan ayda yaklaşık 2 Bin 300 lira para geçiyor. İşe bakar mısınız? Asgari ücreti iktidar belirliyor ama aynı iktidar, öğretmenine asgari ücretin altında maaşı reva görüyor. Mesele sadece ücretli öğretmenlerimizle de bitmiyor.
Bir diğer önemli konu, atanamayan öğretmenlerimiz var. 
Şüyuu vukuundan beter. Bu iktidar sayesinde artık maalesef böyle de bir meslek kolu oldu ülkemizde. Hayaldi, Ak Parti iktidarında bir rezalet daha gerçek oldu. Allah aşkına bir ülkede, “Atanamayan Öğretmen” diye bir sorun olabilir mi? Şimdi Ak Partiye soruyorum: Atamayacaksanız neden öğretmen yetiştiriyorsunuz? Öğretmen yetiştiriyorsanız neden göreve atamıyorsunuz? Türkiye’de öğretmen fazlası mı var? 
Ayrıca; Ülkemizde bugün özel okullar hariç örgün eğitim veren 54 bin 719 resmi okul bulunuyor. Bu okulların 11 bin 485'i okul öncesi eğitim, 24 bin 790'ı ilkokul, 19 bin 268'i ortaokul ve 13 bin 46'sı da ortaöğretim kademesinde yer alıyor. Ak Parti Kanal İstanbul’a harcayacağı paranın çok daha azıyla bu okullarımızın dünya standartlarında iyileştirmesini yapar. Öğretmeniyle, sınıflarıyla, atölyeleriyle, konferans ve spor salonlarıyla, bilgisayarlı eğitimi ile bütün devlet okullarında eğitimi geliştirir. Böylelikle büyük bir sorun çözülür ve ortadan kalkar. Öğretmen yetiştirme ve Eğitim sistemimiz mutlaka baştan sona yenilenmelidir. Gelecek nesiller için Kaliteli eğitim ve kaliteli Eğitimci yetiştirmek öncelik olmalı, özel okul, devlet okulu arasındaki eğitim kalite farkı, sınıf başına düşen öğrenci sayısı adaletsizliği ortadan kaldırılmalı, Eğitimcilerimize söz verilen 3600 ek göstergeleri hemen verilmelidir. 
Milletinin gereksinimlerini görmeyen, sadece yandaşına bonkör olan bu iktidarın milletimize yokluk ve çileden başka vereceği bir şey kalmamıştır. Milletimiz gittiğimiz her yerde yandaştan ve betonlaşmadan başka bir şey düşünmeyen bu sistemden ve bu iktidardan kurtulmak istiyoruz diyor. 
Açıklamasının sonunda Milletimiz bizi çağırıyor diyen Çulhaoğlu; İyi Parti ilk seçimde Milletimizin yüksek feraseti ile iktidar olacaktır. İktidara gelir gelmez yapacağımız ilk işlerden biri, açıkladığımız iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş demokratik parlamenter sistemi tesis etmek ve arpalıkların önünü kesmek olacaktır. Bu sistemde, yetkin kadrolarımızın işe koyulması ile cumhuriyetimizin bütün kazanımlarını yok edenlerin tahribatları giderilecek, kaliteli eğitim-öğrenim başta olmak üzere üretim ve istihdam öncelik olacak, vatandaşlarımızın işsizlik ve hayat pahalılığı dahil bütün sıkıntıları ortadan kaldırılacaktır.