İyi Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi;


Gri Liste demek;Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine İlişkin Uluslararası Mali Çalışma Grubu (FATF) tarafından oluşturulan, kara para aklama ve terörün finansmanı konusunda eksiklikleri bulunan ve risk içeren ülkelerin yakın gözetim altında tutulması demektedir.Ama bu iktidarın umurunda bile olmadı, yandaş basın buna değinmedi bile.
“2023’te dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına gireceğiz” Diyen Ak Parti, bugün ülkemizi içinde olduğumuz ilk 20 ekonominin bile dışına çıkarttığı yetmiyormuş gibi bubeceriksiz yönetim anlayışının sonucunda gire gire Gri Liste’yegirdik.
Yayınlanan yeni Gri listede dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasından hiçbir ülke yok. İlk 20 ekonomisi arasından da yine hiçbir ülke yok. İlk 30 ekonomi arasından ise sadece ilk 20’nin dışına düşürüldüğümüzTürkiye var.Bu Gri listede üçüncü dünya ülkeleri olan Burkina Faso,Zimbabwe, Uganda, Filipinler, Kamboçya, Suriye var. Bu listeye neye göre giriliyor onu da açıklayayım. 
“Eğer ülkenizde yoğun miktarda para aklanıyorsa, terörist gruplar ülkenizden finansman sağlıyorsa ve siz bu sorunlara karşı hiçbir mücadele sergilemiyorsanız işte o zaman bu listeye giriyorsunuz”
.    Ülkemizin düşürüldüğü durum gerçekten vahimden de öte bir durumdur.
Peki bu durum karşısında iktidar ne yaptı. Bu tip durumlar karşısında her zaman yaptıkları gibi hep bir ağızdan“Dış Güçler”demeye başladılar.
İyi Parti olarak biz elbette ülkemizin itibarının yerle bir olmasını istemeyiz. Biz elbette Türkiye’ye yapılan her haksızlığın her zaman karşısında oluruz. Ama ülkemizi bu durumlara düşürenin de bizzat ak parti iktidarı olduğunu açıkça söylüyoruz. 
Bu Türkiye’yi uçuracağını söyleyen Partili Cumhurbaşkanlığı Sisteminin sonucudur.
Ülkemizin itibarını yerle bir eden bu tablo karşısındaİyi parti olarak bizim üzerimize düşen görev bir an önce milletimizden yetkiyi alıp bu utancı temizlemek ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne hak ettiği itibarı kazandırmaktır. Nitekim Artagan projemizin temelinde de işte tam olarak bu mücadele yer alıyor.
Para aklamanın dayanağı nakit paradır. Üstelik sadece para aklamanın değil; naylon faturanın da, kaçakçılığın da, uyuşturucunun da, yolsuzluğun da, rüşvetin de ortak noktası nakit para ile yapılmalarıdır. Bizim parti olarak açıkladığımız Artagan projemiz ise, bütün bu suçları temelinden yok edecek çözümler sunmaktadır.
Çünkü biz İYİ Partiyiz. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in en son grup toplantımızda da söylediği gibi “Yetkiyi aldığımızda Artagan ile blok zinciri temelinde dünyanın en şeffaf devletini ve dünyanın en ileri demokrasisini inşa edeceğiz,Ülkemizi Gri Liste’den çıkartıp önüne bembeyaz bir sayfa açacağız inşallah.
Yeter ki cesur olalım, adil olalım, hakkın ve hakikatin yanında olalım.
İyi Parti olarak b
izim yolumuz; “Bin defa mazlum olsan da bir defa zalim olma.” diyen Hazreti Ali (ra)’nin yoludur. Bu yol; “Adalet, mülkün temelidir.” diyen Hazreti Ömer (ra)’in yoludur. Bu yol; hak yoludur, hakikat yoludur.Bu yol İyilerin yoludur.