SAĞLIK ÇALIŞANLARI HER TÜRLÜ ÖVGÜYE LAYIKTIR

Çulhaoğlu Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurul’unda yaptığı konuşmada;şunları söyledi;

 Hayatınızın her döneminde bire bir karşılaştığınız ve hayatlarınızı emanet ettiğiniz hekimlerin en büyük yardımcıları olan, daha ortaöğretim çağlarında, 16-17 yaşlarındayken sağlık kuruluşlarında mesleğini yapmaya başlayan yardımcı sağlık personelleri, insanüstü gayretle çalışan, gece gündüz, bayram tatili demeden görev yapan nöbet tutanlardır. Sağlık memurundan, ebesine, hemşireden, radyoloji teknisyenlerine, teknikerlerden, perfüzyoniste, konuşma terapistinden, paramediğine, diş teknisyeni ve teknikerine kadar birçok branştaki yardımcı sağlık personellerinden bahsediyorum. Bu kardeşlerimiz sağlık kuruluşlarında her an yanı başımızda görev yapmalarının yanında çalışanların sağlık eğitimlerinde görev almaktalar; çalışma alanında genel hijyen şartlarını denetlemekteler, iş sağlığı ve güvenliği alanında planlama yapmaktalar, iş sağlığı ve güvenliğini değerlendirmek, takip etmek ve gerekli yönlendirmeleri sağlamaktadırlar.
Ayrıca veri toplamak, gerekli kayıtları tutmak gibi görevleri de vardır. Sadece pandemi dönemindeki başarıları bir gösterge değildir. Bu meslek mensupları her zaman olağanüstü gayretleriyle her türlü övgüye layık olduklarını bize hep göstermişlerdir.Bu meslek gruplarına mensup arkadaşlarımız ne yazık ki tam olarak haklarını alamamakta ve bir sürü sorun içerisinde görev yapma durumunda bırakılmaktadırlar. Bu kesinlikle böyle olmamalıdır. İnsanların hayatlarını emanet ettiği bu meslek mensupları mesai saatlerinde işlerinden başka bir şey düşünmemeli ve tüm dikkatlerini işlerine vermelidirler. Bu insanlarımız halen yanlış sağlık politikaları, yanlış personel uygulamaları,iş yerlerindeki yemeklerinin kalitesizliği ve yetersizliği ile fazla çalıştırılmakla, ücretlerinin azlığıyla uğraştırılmamalıdır. Bu kardeşlerimiz için iktidarın seçim zamanlarında söz verdiklerini yerine getirmesi bile yeterlidir.
Nerede kaldı sağlık emekçilerimizin 3600 ek göstergesi? 
Ak Parti iktidarı söz vereli epeyce zaman geçti, beklenti içerisine sokulan bu kardeşlerimizin hak ettiklerini verme zamanı daha gelmedi mi? 

Bunların yanında bir de sağlığın 39 branşından mezun olmuş, atama bekleyen ve bugün sayıları 600 bini geçmiş sağlık bölümleri mezunu gençlerimizin durumları vardır. Her yerde plansızca açılan sağlık meslek okullarında hâlen okuyan on binlerce öğrenci var. Bu okulların eğitim kalitesinin de sürekli düştüğünü söylemek yanlış olmaz. Yazık değil mi? Milli Eğitim Bakanına sormak isterim: İhtiyaç yoksa bu kadar okul neden açıldı? Bunlara bugüne kadar göz yumulduysa da bugün niye hâlâ açılmasına göz yumuyor hatta teşvik ediyorsunuz?
Bu kadar sağlık çalışanı iş yükü altında ezilirken OECD ortalamalarının çok altında hemşire, ebe, sağlık profesyoneli sayısıyla çalışılırken bu gençleri neden evlerinde oturtursunuz? Neden Sağlık Bakanlığı eksik kadroları tamamlamaz, sorarım bu iktidara. Sağlık Bakanlığının yaptığı atamalar çok eksik ve yetersiz değil mi? Bunlar, işsiz kalmak için mi bu okulları bitirdiler? Yazılı ve görsel basında sürekli mezun gençlerimizin feveranlarını görmekteyiz. "Pandemi döneminde bile bu iktidar bizi görmüyor, ülkemizin en çok ihtiyaç duyduğu günlerde bile bizim vereceğimiz katkılarımızı göz ardı ediyor." demekteler.
Çokta haklılar. Bunlardan acil olarak hemşire, radyoloji, ilk ve acil yardım bölümleri mezunları, diş teknisyeni ve teknikerleri, paramedik bölüm mezunlarından büyük bir bölümü fakatsız, lakinsiz, istisnasız işe başlatılmalı; hastanelerimizde görev yapan sağlık emekçilerimiz bir nebze olsun rahatlatılmalıdır. İktidar bu konuda bildiğinden şaşmamakta ve gençlerimizin mağduriyetlerini gittikçe artırmaktadır.
Çulhaoğlu konuşmasının sonunda, AK PARTİ iktidarını aklıselime davet ederek;Bir an önce bu kardeşlerimiz için kadrolar açılmalı ve hâlihazırda çalışanlarında iş yükünün hafifletilmesi sağlanmalıdır