Başkan Ay ile Başkan Avcı, yaptıkları ortak açıklamada "Bugün olağanüstü toplanan Adana Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde, Cumhur İttifakı Meclis Üyeleri olarak aldığımız ortak kararla, (Covid-19) Korona Virüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirler dolayısıyla gelirleri düşen taksici, dolmuşçu ve özel halk otobüsü esnafımıza akaryakıt desteği, bu süreçte daha fazla tüketimi yapılan suya 3 ay % 35 indirim, çiftçilerimize de hibe desteğine karar verdik.

Adanalı hemşehrilerimize hayırlı olsun.

Biz Cumhur İttifakı olarak her zaman milletimizin yanında ve emrindeyiz. Milletimizin menfaatine olan her hizmette biz varız" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, Cumhur İttifakı Meclis Üyelerinin öneri ve oylarıyla alınan karar doğrultusunda:

Pandemi sürecinde gelirleri düşen taksicilere 2 ay süreyle aylık 40 litre yakıt desteği, dolmuşçulara 2 ay süreyle günlük 10 litre ve özel halk otobüsü esnafına da 2 ay süreyle günlük 15 litre yakıt desteği, Adanalı çiftçilerimize Tarım Bakanlığımızın desteklerinin yanı sıra çiftçilerimize, tarla ve bahçeler için dekar başına 20 ile 50 lira arasında değişen oranlarda hibe olarak para desteği verilecek.

Yine tedbirler kapsamında en fazla tüketimi yapılan suya da 3 ay geçerli olmak üzere % 35 oranında indirim yapılması karar verildi.