ŞEHİR MERKEZİNDEKİ BİNA KÜL OLDU

Adana dün gece biri şehir merkezinde diğeri Pınar Mahallesi’nde olmak üzere 2 ayır yerde yangın meydana geldi. İlk yangın gece 02:00’ sularında Kuruköprü Mahallesi 33011 sokaktaki tarihi binada meydana geldi. Elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangında tarihi bina kullanılamaz hale geldi. Vatandaşlar sokağın dar olmasından dolayı itfaiye ekiplerinin caddeye giremediğinden şikâyet etti. Yangından sonra olayın yaşandığı mahalleye giden Cumhuriyet Halk Partisi Seyhan Belediye Başkan adayı Zeydan Karalar, vatandaşların dar ve çıkmaz sokaklardan şikâyet etiğini belediyelerin ise çözüm üretemediğini söyledi. Karalar, “Bugün baktığınız zaman Adana’nın tam ortasındaki bir mahallede bulunan tarihi binamız kül oluyor. Yangına müdahale etmek için olay yerine gitmek isteyen itfaiye ekipleri dar ve çıkmaz sokaklardan dolayı zorluk çekiyor. Geçtiğimiz günlerde Havuzlubahçe’ye gittim. Orada bir evin yandığını söylediler. Geçmiş olsuna gittim. Sordum itfaiye gelmedi mi dedim? ‘İtfaiye geldi ama giremedi’ dedi. 3 yerden denemişler ama itfaiye girememiş. Buna çözüm bulunmaması gerekiyordu. Can kaybı olmamasına seviniyoruz ama insanların mağdur olmalarına da üzülüyoruz” ifadelerini kullandı. 

KARALAR’DAN ÇELİK’E GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

İkinci yangında Pınar Mahallesi muhtarlığı yanında bulunan konteynırda meydana geldi. Gençlere tiyatro dersi verilmesi için dizayn edilen konteynırın kundaklandığı iddia edildi. Olay yerine giden CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar mahalle muhtarı Saniye Çelik’e geçmiş olsun dileğinde bulundu. Konu ile ilgili konuşan Mahalle Muhtarı Saniye Çelik, kundaklama şüphesi olduğunu belirterek seçimlere 23 gün kala böyle bir olayın olmasının çok manidar olduğunu söyledi.

Zeydan Karalar ise bu yapılan gençlere, sanata hakaret olduğunu belirtti. Karalar 25 gün sonra belediye başkanı olacağını ardından ise halkının emrinde olduğunu söyledi.