Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Akdeniz Bölgesi İl Başkanları Adana’da biraraya geldi. TDH Adana İl Başkanı Mehmet Eraydın ve TDH Kurucu Üyesi Mehmet Salıcı’nın konuk ettiği il başkanları yaptıkları çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu. Adana’da yapılan çalışmaları anlatan Adana İl Başkanı Eraydın, “Kısa sürede tüm ilçelerimizde örgütlendik ve her an seçim olacakmış gibi çalışıyoruz. Çünkü halkımız değişim istiyor ve bu değişim için gerekli olan irade de insanlarımızda mevcut” dedi.
Akdeniz Bögesi’ndeki TDH İl Başkanları TDH Adana İl Başkanlığı’nın konuğu olarak Adana’ya geldi. İl başkanlığındaki toplantıda, il başkanları kendi illerinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler aktardılar. Adana’nın tüm ilçelerinde kısa süre içinde örgütlendiklerini belirten TDH Adana İl Başkanı Mehmet Eraydın da her an seçim olacakmış gibi il ve ilçe örgütleriyle birlikte çalıştıklarını dile getirdi. Eraydın’ın Adana’daki çalışmalarla ilgili sözleri diğer il başkanları tarafından takdirle karşılandı.
Eraydın konuşmasının devamında Türkiye’yi yarınlara, onurlu bir yaşama taşıyacak siyasi iradeyi oluşturmak için yola çıktıklarını söyledi.
Eraydın, “Akılcı ve çağdaş toplum idealine uygun, rekabetçi ve dinamik bir ekonomik yapının gerçekleştiği, sosyal adaletin hâkim olduğu, herkesin düşüncesine, inancına, kimliğine, kültürüne özgürce sahip çıkabildiği ve sorumluluğunu yerine getirebildiği, hukukun her alanda üstün tutulduğu, sürdürülebilir kalkınmanın gerçekleştirildiği, herkesin kendini ilgilendiren her türlü karara katılabildiği, denetleyebildiği, katılımcı demokrasinin bir yaşam biçimi haline dönüştüğü, demokratik toplum idealimize ulaşmış, yeni bir dünyayı kendi insanımız ve dinamiklerimizle kurabileceğimize inanıyoruz” dedi.
Halkımızın artık “değişim” istediğini vurgulayan Eraydın, TDH olarak bu değişim talebinin siyasi önderi olabilmek için yola çıktıklarını kaydetti.
Eraydın, “Ülkemizi  yarınlara, onurlu yaşama taşıyacak siyasi iradeyi oluşturmak, toplumun değişim talebinin siyasi önderi olabilmek için yola çıkıyoruz. Çünkü, güzel ülkemizde daha huzurlu, gelişmiş, eşit, özgür, adil, emniyetli, ötekisi olmayan, hukuku ve medeniyeti özümsemiş, sevgiyi ve bilgiyi paylaşarak çoğaltan, varlığı ve bereketi zengin bir hayata ulaşabilmek hayal değil. Bu değişim için gereken irade de insanlarımızda mevcut” diye konuştu.
İl Başkanlığındaki toplantının ardından Kolcuoğlu Restoran’daki yemekte de il başkanları uzun süre sohbet etme olanağı buldu.
İlki Adana’da gerçekleştirilen bölge toplantısının periyodik olarak diğer illerde de gerçekleştirileceği bildirildi.