CHP Adana Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Ali Demirçalı, AKP’nin hınç politikaları nedeniyle Adana’nın vekâleten yönetildiğini, Adana’nın her alanda cezalandırıldığını söyledi. AKP’nin 10 yıllık iktidarında Adana’nın işsizlik ve yoksulluk şampiyonu olduğunu ifade eden Demirçalı, CHP iktidarında Adana’nın ödüllendirileceğini kaydetti.

 

Ali Demirçalı, beraberinde CHP il yöneticileri ile birlikte Türkiye Köy ve Mahalle İdare Muhtarları Derneği Genel Başkanı Osman Kaya’yı ziyaret etti ve muhtarlarla görüştü, sorunlarını dinledi. Muhtarlar,  belediyelerin hizmetlerinin yetersizliğinden yakındı. Muhtarlar çıkarılan yeni SGK yasasında muhtarların mağdur olduğunu, bu konuda muhtarlar için düzenleme yapılmasını istedi. Muhtarlardan sorunları ile ilgili rapor hazırlamalarını isteyen CHP Milletvekili Ali Demirçalı, “Sorunlarınızı her platforma taşıyacağım ve çözülmesi için çaba harcayacağım.” dedi.

AKP iktidarının 10 yıllık iktidarında cezalandırdığının altını çizen CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, şöyle konuştu:

“Ben AKP’nin Adana ve Adanalıları cezalandırdığını söylüyorum, kızıyorlar. 10 yıldır Adana’ya ne yaptılar? Yaptıkları ortada. Adana işsizlik ve yoksullukta şampiyon oldu.  İşsizlikte Adana’nın Hakkari’den farkı yok. Bir tane Organize Sanayi Bölgemiz var, fabrika mezarlığından farkısız. Üretim yapılmaması sanayicinin suçu değil. İktidar ne sanayicimize, ne çiftçimize ne de emeklimize sahip çıkıyor. Adana ekonomisi sürekli geriye gidiyor. Adana kalifiye göç veriyor. Adana kent kimliğini yitirdi. AKP’nin hınç politikalarından Adana vekaleten yönetiliyor.”

Ziyapaşa Mahallesi’nde Hasan Çiçek’in kahvesine giden CHP Milletvekili Ali Demirçalı, burada TBMM’nde yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Eski Milletvekillerinden Mahmut Keçeli ve çok sayıda parti ile sohbet eden Demirçalı, TBMM’nin tatilde olması nedeniyle ilçeleri, yaylaları, mahalleleri gezdiklerini, vatandaşa CHP’nin meclis çalışmaları hakkında bilgilendirdiklerini kaydetti.