CHP Adana Milletvekili TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Ali Demirçalı, Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, yarınlarımızın güvencesi çocuklarımıza hediye ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının, geleceğin Cumhuriyet nesillerine, atamızın verdiği önemin ne denli büyük olduğunun bir göstergesi olduğunu söyledi.

Demirçalı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayonladığı mesajında şöyle dedi:

“Tarihin akışı içerisinde, milletlerin kaderinde olumlu veya olumsuz olarak etkili olan binlerce devlet adamı yer almıştır. Bugün bunların pek çoğunun bırakınız eserlerini, isimlerini dahi hatırlamayacağız. Oysa Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önder Atatürk gibi bir devlet adamı, bıraktığı eserler ve bu eserlere sahip çıkan milyonlarca çocuğumuzla sonsuza kadar yaşayacaktır.

Atatürk'ün gelecek kuşaklara emaneti Cumhuriyet'in her alanda yücelmesi, ülkemizin gelişip güçlenmesi çabalarınızla başarılacaktır. Cumhuriyet'in değiştirilemez nitelikleriyle her zaman genç ve dinç kalması en önemli sorumluluğumuzdur.

Bu duygu ve düşüncelerle,23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, tüm dünya çocuklarının barış ve huzur içinde yaşamasını diliyorum.”