Büyük bir kalabalığa ev sahipliği yapan Adana Alevi Kültür Derneği adeta CHP’lilerin baskınına uğradı.CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı,İl başkanı Zeydan Karalar ve yönetimi,Çukurova ilçe başkanı Mehmet Çelebi ve yönetimi,Çukurova Kadın kolları başkanı Funda Özdemir ve yöneticileri,Miletvekili aday adaylarından Ali Rıza Engin Tuncelilerin muharrem nedeniyle,dernekte verdikleri yöresel zerfet yemeğine katıldılar.

Muharrem dolayısıyla,dersimin yöresel kültür yapısını misafirlere sunan Adanadaki Tunceliler ,kendilerine özgü olan bu zerfet yemek kültürüne olan ilgiden dolayı oldukca memnun oldukları gözleniyordu.
İkrar Haber olarak duygu ve düşüncelerini aldığımız CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı mikrofonumuza şunları söyledi ;Alevi kardeşlerimin Muharrem ayını  kutlar,hayırlara vesile olmasını dilerken,Hz.Hüseyinin kerbelada şehit edilmesi bir insanlık ayıbıdır,diyen Demirçalı kerbela olayına dikkat çekti.

Hz.Hüseyin bile bile inancı ve ilkeleri uğruna canını vermiştir,isteseydi gücümü yetmezdi,zalim ve zulüme karşı,elbette yeterdi,fakat o daha fazla kan dökülmemesi için,kendi canını hiçe sayarak, hakka teslim olmuştur.
Dileriz bir daha acılar yaşanmasın,kerbelalar,Sivaslar,Maraşlar,çorumlar insanlık dramı yaşanmasın diyerek sözlerini tamamladı.

Muharrem sohbetini’de biraz dinleyen CHP’liler canlarla vedalaşarak dernekten ayrıldı.