CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, Adana Sanayi Odası’nı ziyaret ederekYönetim Kurulu Başkanı Sadi Sürenkök’e Adana İdare Mahkemesi’nin Evsel Katı Atık Bedeli uygulamasında verdiği yürütmeyi durdurma kararı ile ilgili bilgi verdi. Demirçalı, “Yargı katı atık toplama bedeli ile ilgili haksızlığı ortadan kaldırdı” dedi.

 

ADASO Başkanı Sadi Sürenkök’ten Adanalı sanayicilerin sorunları ve beklentilerini dinleyen Milletvekili Ali Demirçalı, Adana’da bazı belediyelerin atık su bedeli aldıkları halde ayrıca evsel katı atık bedeli almaya kalkıştıklarını, hiçbir adalet duygusuyla açıklanamaz haksızlığa ve insafsızlığa yargı yoluyla dur denildiğini bildirdi. Toplumun tüm kesimlerinden artık evsel katı atık toplama bedelinin ödenmemesini isteyen Demirçalı, “Konuyu TBMM’ye de taşıyacağım. Yargı süreci tamamlanması beklenmeden ilgili kanun ve yönetmelik derhal kaldırılmalıdır. Konunun takipçisi olacağız, bu haksızlığa, hukuksuzluğa, insafsızlığa izin vermeyeceğiz” dedi.

 

SÜRENKÖK’TEN TEŞEKKÜR

 

ADASO Başkanı Sadi Sürenkök de, Evsel Katı Atık Bedeli uygulamasının iptali amacıyla dava açmasından dolayı Milletvekili Demirçalı’ya teşekkür ederek, çifte vergilendirmeye neden olan haksız uygulamanın durdurulmasını olumlu ve sevinçle karşıladıklarını söyledi.

 

Uygulama ile çöp için; “Çevre Temizlik Vergisi, Çöp Toplama Ücreti, Çöp Bertaraf Ücreti” olarak 3,  atıksu için de “Atıksu Bedeli, Atıksu Toplama, Arıtma ve Bertaraf Ücreti” olarak 2 ayrı ödeme yapma durumunda kalındığını vurgulayan Sürenkök,

sanayicilerden haksız yere milyonlarca lira katı atık bedeli tahsil edilmek istendiğini kaydetti. Sürenkök, “Adana İdare Mahkemesi’nin kararını yerinde ve olumlu karşılıyoruz. Yasal sürecin sona ermesiyle toplumun diğer kesimleri ile birlikte sanayicilerimiz de rahat bir nefes alacaklardır” dedi.