Adana Milletvekili ve CHP Genel Sekreter Yardımcısı Ali Demirçalı, bu kez dayak ve uyuşturucu skandallarıyla anılan Dr. Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ni meclis gündemine taşıdı. Demirçalı, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na, “Skandallar ne zaman bitecek? Hastaların korkmadan, kendilerini güvende hissedeceği çağdaş bir düzen ne zaman kurulacak?” diye sordu.

Demirçalı, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde, 1984 yılından bu yana Adana ve çevresindeki 15 Vilayete hizmet sunan Dr. Ekrem TOK Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nin Türkiye kamuoyuna ‘dayak’ ve ‘uyuşturucu’ skandallıyla gündeme gelmesinden ve tüyler ürperten görüntülerle anılmasından ve bunların hala hafızalardan silinmemesinden üzüntü duyduğunu söyledi. Ali Demirçalı, Adana Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ile ilgili gelen şikâyetlerin gündemden düşmediğini , son olarak bir gazetecinin hastanede 24 saat hasta olarak yaşadıklarını kamuoyu ile paylaştığını ve yeni iddiaları kamuoyuna  anımsattı. Demirçalı, “Koruyucu, tedavi edici ve rehabilite edici sağlık hizmetlerini, hastaların korkmadan, kendilerini güvende hissedeceği çağdaş bir düzen içerisinde tüm çalışanların işbirliği ile sunan bir hastane olması gerekirken, maalesef skandalları ile kamuoyunda tartışılan bir hastane konumuna gelmiştir.” dedi.

Adana Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ile ilgili şikâyetlerin ivedilikle değerlendirilerek çözümlenmesini isteyen CHP Milletvekili Ali Demirçalı, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na yönelttiği ve yazılı yanıtlanmasını istediği sorular şöyle:

HASTALAR ŞİDDETE MARUZ KALIYOR MU?

“1-Bahse konu olan hastanede uyuşturucu içerikli maddelerin temin edilebildiği ve satıldığı iddiaları doğru mudur?

2-Hastane personelinin yapması gereken işler arasında olan, odaların temizliği, bulaşıkların yıkanması gibi tüm işlerin hastalara yaptırıldığı, yapmadıkları takdirde ise şiddete maruz kaldıkları iddiası doğru mudur?

3-Bahse konu olan Hastane ile ilgili en önemli şikayetlerin başında temizlik ve hijyen hususlarının yerine getirilmediği iddiası yar almaktadır. Aynı zamanda yemeklerin adeta yenilemeyecek durumda olması ve hastaların yemeklerini masada değil de yerde yedikleri iddiaları hakkında ne düşünüyorsunuz?

4-Hastaların, deneyimli sağlık personeli yerine deneyimsiz, temizlik işlerini yapan kişilere emanet edilmiş olduğu iddiası doğru mudur?

5-2007 yılında soruşturma geçirmiş, başhekimi görevden alınmış, yetkililer hakkında savcılar tarafından inceleme başlatılmış olan bir hastanenin yeniden benzer iddialarla gündeme geliyor olmasının temel sebebi nedir?

 yılında açılan soruşturma sonucunda hangi önlemler alınmıştır?

7-Bahse konu hastane bakanlığınız tarafından en son hangi tarihler arasında denetlenmiş olup, soruşturmaya gerek duyulan herhangi bir husus tespit edilmiş midir?

8-Hastaneden sağlık hizmeti almak için, son 1 yıl içerisinde başvuru yapan hasta sayısı nedir?

9-Hastane hakkında bakanlığınıza bugüne kadar iletilmiş olan toplam şikâyet sayısı nedir? Bu şikâyetlerden kaçı değerlendirmeye alınmıştır?

10-Bahse konu iddialar ile ilgili incelemede bulunarak soruşturma açmayı düşünüyor musunuz?”