CHP Adana Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu üyesi Ali Demirçalı, AKP İktidarının sağlıkta da Adana'yı cezalandırdığını öne sürdü. İktidar milletvekillerinin görevinin laf üretmek olmaması gerektiğini, Adana’nın sorunlarına çözüm bulmak olduğunu anımsattı. Demirçalı, “Adana’da işsizlik var, yoksulluk var. Tüm olumsuzluklara bir de sağlık skandalları eklendi. İktidar ve milletvekilleri halkın karşısına çıksın sağlıkta yaşanan rezilliklerin, skandalların hesabını versin” dedi.

Sağlık Bakanlığı’nda müsteşarlık da yapan iktidarın Adana Milletvekili Necdet Ünüvar’ın son günlerden Başbakan Erdoğan’dan feyiz alarak muhalefeti eleştirmesine CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı’dan yanıt geldi. Demirçalı, “Sağlık Bakanlığı’nda müsteşarlık da yapan Sayın Necdet Ünüvar muhalefetin üslubuna kafa yoracağına 12 yıllık iktidarları boyunca Adana’ya neden hizmet edemediğine, nasıl hizmet edilebileceğine yorsun. Adana halkı iktidar milletvekillerinden laf değil hizmet bekliyor.” şeklinde konuştu.

Halkın sağlığının ticaretleştirildiğini, sağlıkta da vatandaşın cebine göz dikilmesini eleştiren CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“İktidar 12 yılda Adana'ya başta sağlık olmak üzere hangi hizmetleri verdi. 2002 yılında Adana’nın yatak kapasitesi kaç idi, bugün hastanelerin yatak kapasitesi nedir? Adanalıya seçim meydanlarında verdiğiniz sözleri neden tutmuyorsunuz?

Sağlık Bakanlığı her defasında kamuoyunun önüne çıkarak, Acil sağlık hizmeti vermekle yükümlü kamu ve özel tüm sağlık kuruluşları, sağlık güvencesi olup olmadığına, ödeme gücü bulunup bulunmadığına veya tedavi masraflarının nasıl karşılanacağına bakılmaksızın, acil hastaların hastanelere kabul edileceğini duyuruyor. Başbakan, Sağlık Bakanı ve müsteşarlık ta yapan Sayın Necdet Ünüvar seçim meydanlarında ve televizyon ekranlarında defalarca bu güvenceyi vererek vatandaşlardan oy istediniz, bu konuda oy devşirmek için yoğun çaba harcadınız. Ancak Adana’da yaşanan olaylar skandal olmaktan daha da öteye giderek insanlık ayıbı olarak karşımıza çıkmaktadır. Son örnek Adana Devlet Hastanesi'nde apandisit teşhisi konulan 28 yaşındaki Cariye Mercan'ın yaşadıklarıdır. Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesinde de benzer ve daha kötü örnekler yaşanmaktadır. Bu olumsuzluklar her gün Adana’nın tüm hastanelerinde yaşanıyor. Bu rezaletlerin yaşanmaması için ne tür önlem almayı düşünüyorsunuz?

Hastanelerden hiçbir hastanın geri çevrilmeyeceğine vatandaş nasıl inanacak? Hastane acillerinde yaşanan bu insanlık ayıbı karşısında hasta, hasta yakınları ve Adanalı yurttaşlarımızdan özür dilemeyi düşünüyor musunuz?

İktidar Milletvekili Necdet Ünüvar, Başbakan gibi kendilerine soru sorulmasından, hesap sorulmasından pek hoşlanmış olmasalar da ben yine iktidarın Adana’daki temsilcilerine sağlıkta yaşananları sormak ve yanıt almak istiyorum. Aslında bu yanıtı bana değil, Adanalılara vermeleri gerekir. Sağlıkta özellikle son günlerde yaşanan ve medyanın da yakından izlediği skandalların ardının arkasının kesilmediğini görüyoruz. Bunlar kamuoyuna yansıyanlar. Bir de gariban vatandaşın sesini duyuramadığını Adanalıların bilmesini isterim. Bizim görevimiz Adana’nın başta sağlık olmak üzere sorunlarını gündeme getirmek ve çaresinin iktidar tarafından bulunmasını sağlamaktır.

Adana’nın Karataş İlçesi’nde 100 yataklı hastane Necdet Ünüvar Müsteşar iken söz vermesine rağmen 12 yıllık iktidarları döneminde neden halen açılamamıştır?  Hayırsever Fatma-Kemal Timuçin tarafından Adana’ya kazandırılan 100 yataklı Kalp Hastanesi neden kapatılmıştır? Neden hayırseverlerin adları hastaneden silinmiştir? 3 yıldır bu hastane neden kapalıdır?  Harabeye dönen binanın onarımında kimler zengin edilmiştir? İktidarın eski Sağlık Bakanlığı Müsteşarı şimdiki milletvekili Necdet Ünüvar bunların hesabını Adanalıya versin? Sağlık Bakanlığı’ndaki usulsüzlüklerin hesabını da milletvekilliği sona erdiğinde adalet karşısında hesabını verecektir.”