TEMİZ VE SAĞLIKLI ÇEVRE VURGUSU

Deva Partisi Adana İl Başkanı Sadullah Kısacık toplantının açılış konuşmasında: “Siyaset kurumunun toplumun huzur ve refah içerisinde yaşaması için var olan bir kurum olduğunu bu kapsamda Siyasetin en temel görevlerinden birisinin de vatandaşlarımızın temiz bir çevrede sağlıklı bir hayat sürmelerini sağlamak olduğunu” söyledi. Sadullah Kısacık yaptığı konuşmada, “Kötü şeyler kendiliğinden, iyi şeyler ise plan ve projeler ile olur. İşte bu nedenle bizler deva partisi olarak gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Türkiye inşa etmek için Çevre ve İklim Değişikliği Eylem Planını hazırladık. Deva Partisi olarak popülist siyaset, vaat siyaseti, altı dolu olmayan boş söz siyaseti yapmıyoruz. Plan siyaseti, proje siyaseti, reel siyaset yapıyoruz. Adana’da ilk defa siyasi bir parti çevre konusunda paydaşlarla bir etkinlik düzenliyor. Genel Başkan Yardımcımız Sn. Evrim Rızvanoğlu ve Kurucular Kurulu Üyemiz Sn. Sedat Kadıoğlu bugün sizlerle bu eylem planının ayrıntılarını paylaşacaklar. Tabiki her planın iyileştirmeye açık yanları mutlaka olacaktır. Eylem planımızı zenginleştirmemiz için görüş ve önerilerinizin bizler için çok kıymetli olduğunu belirtmek isterim.” dedi.


Bu gezilerin ilk adımı olan Adana’da Evrim Rızvanoğlu ve heyeti, partisinin yeşil çizgilerini anlatırken çevre ve doğa konularında tarafların dertlerini dinledi. Eylem planlarının henüz son noktasının konmadığını ve katılımcıların değerli katkılarını almak için il il gezdiklerini belirttiler. 
Evrim Rızvanoğlu, “Çevre ve iklim değişikliği ile ilgili sorunlar Adana halkı için hem bir tehdit hem de fırsatlar sunmaktadır." dedi. “Çevre ile ilgili sorunları görmezden gelirsek çok uzak olmayan bir tarihte ciddi doğal felaketler, sağlığımızı tehdit eden krizler ve tarım gibi sektörlerde ciddi daralmalar yaşayabiliriz ki aslında şimdiden yaşamaya başladık” diyerek devam etti.  


Rızvanoğlu ve heyeti, bu olumsuz durumlara karşılık, iş dünyası için de yeni bir dönemin başladığını, Avrupa Yeşil Mutabakatı'na uyum ve yeşil ekonomi modelleri hakkında bilgi vererek; doğa, enerji ve ekonomi modelleri konusunda “Adana’nın önünde özellikle sürdürülebilir enerji alanlarında büyük fırsatlar ve istihdam potansiyeli olduğunu” söyledi.
DEVA Partisi'nin çevre, iklim ve doğa konularında net bir eylem planının olduğunun altını çizen Rızvanoğlu, "Bazen çevre konularının, politikacılar için altı doldurulmamış sloganlar atmalarına fırsat yaratıyor. Ama biz, DEVA Partisi olarak, doğa hakları ve çevre konusunda, salt siyaset olarak değil; icraat olarak, iktidara geldiğimiz ilk günden itibaren doğa ve çevre konusnda ilk 90, 180 ve 360 günde ne yapacağımızı çok iyi biliyoruz. Çünkü bizim, Dünya’nın dört bir yanındaki uzmanlar, STK’lar ve çevre gönüllüleriyle birlikte hazırladığımız; gerçekçi bir çevre ve iklim değişikiliği eylem planımız var.” dedi. Partinin eylem planının 65 maddeden oluşmakta olduğunu belirten Rızvanoğlu, bu politikaların “yaşam kalitesini yükseltme, yeşil ekonomiye geçiş ve yasal düzenlemeler” olarak üç başlık altında toplandığı bilgisini verdi. Evrim Rızvanoğlu sözlerini, "Çevre konularında hazırlıksız olan partiler ne yazık ki verdikleri sözleri yerine getiremeyecekler. Yurdu köşe bucak dolaşıp Yeşil Çizgilerimizi anlatmamızın sebebi halkımızın desteğini istemek. Biz ne kadar hazırlıklı olursak olalım, seçmenin hem çevre ve iklim politikalarının önemini bilmesi, hayatlarını nasıl etkilemekte olduğunu anlaması hem de hangi partinin bu konuda hazırlıklı olduğunu görmesi ve seçimini buna göre yapması lazım” diyerek sonlandırdı.