Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi’nin yoğun il ve ilçe kongreleri programındaki son adresi Adana oldu. Seyhan 1. Olağan İlçe Kongresi, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın da katılımıyla gerçekleştirildi.   Kongreden sonra yapılan çeşitli ziyaretlerin akabinde, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın katılımı ve Gençlik Politikaları Başkanı Doğa Şanlıoğlu’nun moderatörlüğünde, Adanalı gençler ile bir araya gelinerek 30.’uncu Gençlik Buluşması gerçekleştirildi.
 
ADANALI GENÇLERİN EN ÖNEMLİ SORUNU İŞSİZLİK
 
Adanalı gençler  başta işsizlik ve eğitim olmak üzere, sıklıkla özgürlük, adalet, liyakat gibi temel hususları sorun olarak dile getirdi.

Belirtilen sorunlara yönelik DEVA Partisi’nin çözüm önerilerini paylaşan Sn. Ali Babacan, gençlerin korkmadan kendisini ifade edebilmesinin son derece önemli olduğunu, DEVA Partisi’nin rotasını ise gençlerin çizdiğini ifade etti.

Buluşmada ayrıca “ev genci” kavramına da değinildi. Türkiye’de ne eğitimde ne istihdamda yer alan ve ‘ev genci’ olarak adlandırdığımız bir genç grubunun olduğu, bu durumun ekonomik sıkıntıların yanı sıra kaçınılmaz olarak gençlerimizde geleceğe dair ciddi bir umutsuzluk yarattığı dile getirildi. Ayrıca, bu durumun gençler üzerinde psikolojik ve sosyolojik sorunları da beraberinde getirdiği aktarıldı.

Yapılan görüşmelerde gençler tarafından ifade edilen sorunların çoğunun ortak olduğunu belirten Sn. Doğa Şanlıoğlu ise; ancak özgür düşünce ortamında yeni girişimlerin ortaya çıkacağını dile getirerek, DEVA Partisi’nin çözüm önerilerini ve politikalarını gençlerle paylaştı.

Hemen hemen her gün farklı bir şehirde gençlerle buluşan DEVA Partisi Gençlik Politikaları Başkanı Sn. Doğa Şanlıoğlu toplantı sırasında notlar alarak; gençlerin belirttiği problemler ile çözüm önerilerinin çok önemli olduğunu, bu noktaların parti kademelerinde politika üretim süreçlerine dahil edileceğini de gençlerle paylaştı. DEVA Partisi il ve ilçe kongrelerine Hakkari, Kırklareli ve Çerkezköy ile devam ediyor.