YÜREĞİR İLÇE BAŞKANLIĞI MUHTARLARA DEVA OLMAK İÇİN YANLARINDA

DEVA PArtisi Yüreğir ilçe Başkanı Hamza Milli muhtar ziyaretlerinde "Doğankent'in 4 mahallesi var. Her Muhtar sorunlarını dile getirdi...hani derler ya " Bir dokun Bin Ah işit". işde muhtarlarımızda o durumda...Doğankent gibi büyük bir mahallede yol sorunu en baş sorun. Bırakın mahalle aralarını ana caddeler de bile yollar içler acısı. Yüreğir belediyesi her konuda "sözde destek" Doğankente." diye konuştu.

HAMZA MİLLİ "MUHTARLAR DERT KÜPÜ"

Yönetim Kurulu üyeleriyle Doğankent'te blunan 4 Mahlle Muhtarını ziyaret eden İlçe Başkanı Hamza Milli Muhtarlardan elde ettiği bilgileri ve tespitlerini şöyle aktardı;

"Mahalledeki sağlık kabinlerinde bir tane sağlık laboratuvarı olmadığı için doktor olmasına rağmen tahlil yaptıramadıkları için şehir hastanelerine gitmek zorunda kalıyor mahalle halkı. elektrik kesintileri aynı keza. trafo merkezinin yeterli olmaması yüzünden sık sık elektrik kesintileri meydana geliyor. bu yüzden mahalle halkı çok sıkıntı çekiyor. sosyal yardımların PTT şubelerinden ödenmesinden dolayı ayın belli günlerinde PTT veznelerinde uzun kuyruklar meydana geliyor. Adana PTT Başmüdürlüğünün bu konuda en azından yoğunluk olan bu günlerde ilave bir vezne daha açması mahallelinin bu sorununa çözüm olacaktır. Bu durum defalarca PTT Başmüdürlüğüne iletilmiş ama bir çözüm olmamış. Aynı keza devlet bankası olan Ziraat bankasının çok büyük olan bu yerleşim yerinde bir ATM si yok. Emekli olan kişiler Şehir merkezine gitmek zorunda kalıyor."

İNTERNET SORUNU YÜZÜNDEN ONLİNE EĞİTİMDE SIKINTI YAŞANDI

Başkan Milli "Yine Türk Telekom internet alt yapısında port sorunları olduğu için yeni yerleşim yapan köylü, evine internet çektiremediğini ifade ederken Muhtarlar " İnternet sorunlarımız yüzünden geçen yıl öğrencilerimiz online eğitimlerini alamadılar. halende alt yapı sorunundan dolayı internette sıkıntılarımız devam ediyor, ayrıca DSİ Bölge Müdürlüğü sahasında olan drenaj kanalının en azından yüreğir sarıçam kanalı gibi betonla kenarlarının örülmesini defalarca DSİ ye bildirdik. Ama sadece seçim dönemlerinde gelinen mahallemize seçimden sonra hiç kimse elini uzatmıyor." diyerek sorunların giderek büyüdüğüne dikkat çektiler.

TESPİT DİLEN SORUNLARLA İLGİLİ GİRİŞİM YAPILDI

DEVA Partisi Yüreğir İlçe Başkanlı Hamza Milli, Yönetim Kurulu olarak gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Doğankent mahallesinin sorunlarını PTT Başmüdürlüğüne, TEDAŞ Doğankent sorumlusuna, Türk Telekom Yüreğir İl müdürünü arayarak bilgilendirdi. Drenaj kanalı ile ilgili sorunun aşılması için DSİ' Bölge Müdürlüğü nezdinde girişimde bulunacaklarını aktaran Hamza Milli, Ana caddelerin yol sorununun aşılması için de Büyükşehir Belediyesi Başkanının ziyaret edilerek bilgi aktarılacağını kaydetti.