Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) soru önergesi sunan Dr. Şevkin, kaybedilmiş dişlerin ve fonksiyonlarının yeniden oluşturulmasını sağlamak için diş hekimi tarafından planlanan tedavi şekline göre çene ve yüz bölgesine uygulanan hareketli ve sabit diş ve çene protezlerinin laboratuvar çalışmalarını yapan veya yapılmasını sağlayan sağlık personeli yetiştiren Diş Protez Teknikerliği Bölümü mezunlarının atama sorununun çözülmesini istedi.

“GEREKLİ DONANIMA SAHİPLER”

Bölüm kapsamında öğrencilere; diş protez alanında temel bilgi ve donanıma sahip olma, protezle ilgili teknolojiyi ve laboratuvar araçlarını kullanabilme, diş protez alanıyla ilgili alet ve ekipmanı tanıma, diş sağlığı ile ilgili teknolojik gelişmeleri takip etme, hijyen kurallarını uygulama bilgi ve becerisi öğretildiğini vurgulayan Dr. Şevkin, Bakan Koca’nın şu sorulara yanıt vermesini istedi:

1-    Sağlık Bakanlığı, Diş Protez Teknikerliği bölümlerinden mezun olanlar için yeni bir atama programı belirleyecek midir? Yeni atama dönemlerinde kamu hastanelerinde diş protez teknikerlerinin sayısı arttırılacak mıdır?

2-    Diş Protez Teknikerleri, pandemi döneminde gerek filyasyonda gerekse acil servislerde görevlendirilmiştir. Hasta ile ilk temasa geçen meslek grubunun diş protez teknikerleri olmasına karşın 12 bin kişilik personel alımında sadece 7 kişiye kadro verilmesini nasıl karşılıyorsunuz? Bu sayının yeterli olduğunu düşünüyor musunuz?

3-    Diş Protez Teknolojisi Bölümü Programı’ndan mezun olan gençlerin istihdam edilebilmesi için Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi bünyelerinde aktif olmayan laboratuvarları aktif hale getirmeyi planlıyor musunuz?

4-    Diş Hastanelerinin kalite denetiminde diş laboratuvarı aktif olmayan hastaneler kalite denetiminde  tam puan alırken ful kapasite üretim yapan diş laboratuvarı olan hastanelerden çeşitli nedenlerle puanlar kesildiği bilinmektedir. Bu sebepten ötürü bir çok diş hastanesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi  bünyelerindeki laboratuvarları tam puan almak için kapatmaktadır. Bu olumsuz durumla ilgili bir düzenleme yapacaksınız?

5-    Diş protez teknolojisi bölümü programından mezun olan teknikerlerin çalışma şartları ve çalışacakları ortamlar düzenli olarak denetleniyor mu? Diş Protez Teknolojisi Bölümü Programından mezun olan gençlerin çalışma alanlarında iyileştirme çalışmalarınız var mı?