AKSAGAZ Holding Genel Koordinatörü Hasan Bozkurtel ile Doğalgaz Koordinatörü Yaşar Aslan, Başkan Durak'ı makamında ziyaret ederek gelişmelerle ilgili bilgi verdi.

"Basın açıklamasıyla amacım bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek" diyen Başkan Durak, "Dünyanın en çağdaş yakıtı olan doğalgazı hemşehrilerimin de biran önce kullanmasını istiyoruz. EPDK ile yaptığınız anlaşma gereği işinizi yapıp bitirmek, bu işten para kazanmak sizin hakkınız. Ben bu şehrin belediye başkanıyım. Şehrin temsilcisi olarak sizleri harekete geçirmek için yaptığım açıklama galiba biraz sert oldu. Ama, 4 aydır işin sürüncemede kalmasına gönlümüz razı olamazdı" şeklinde konuştu.

Ziyaretten dolayı mutlu olduğunu söyleyen Başkan Durak, "Genel Sektererimiz Hasan Gülşen'le yaptığınız ön görüşmede, sorunların çözüldüğünü öğrendim. Sevindirici gelişmeyi kamuoyuna duyurmak için sizinle yüzyüze gelmek istedim. Taahhütlerinizi hemşehrilerimin duymasını istiyorum. Aslında bölgemizdeki iş, Türkiye'de ve yurtdışında yaptığınız işlere bakınca fazla büyük sayılmaz. Doğalgaz çalışmalarına yeniden başlayacağınız için Adanalılar adına teşekkür ediyorum." dedi.

Türkiye'nin 32 ilinde doğalgaz işi yaptıklarını söyleyen AKSAGAZ Holding Genel Koordinatörü Hasan Bozkurtel de, Adana'ya özel önem verdiklerini vurguladı. Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay ile bağlı 14 ilçede yapılan çalışmaların aksadığını doğrulayan Bozkurtel, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Bugüne kadar Adana'da belli yerlere doğalgaz bağlantısı yaptık. Tüm bölgedeki yatırımlarımız da sürüyor. Kış koşulları ve iç bünyemizdeki plan-program gereği Adana'daki icraatımıza yakın zamanda yeniden başlayacağız. Adana halkına ve hükümete verdiğimiz sözümüzü yerine getirmek boynumuzun borcu. Tüm Adanalılar rahat olsun. Sizin huzurunuzda söz veriyoruz; bu işi süresi içerisinde bitireceğiz."