Demokrat Parti (DP) Adana İl Başkanı Cafer Doğan, ilçe başkanlığı düşürülen bir kişinin Demokrat Parti'nin adını kullanarak toplantı düzenlemeye çalıştığını belirterek, partilileri bu tür toplantılara karşı duyarlı olmaya ve katılmamaya çağırdı.Doğan, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, geçmiş yıllarda DP Seyhan'da görev yapmış iki eski ilçe başkanı ile bir yöneticinin 20 Ekim 2018 tarihinde Çukurova Belediyesi'nde Demokrat Parti adı kullanılarak bir toplantı düzenlendiğini belirlediklerini söyledi. Her DP'linin toplantı yapma hakkı olduğunu vurgulayan Doğan, sözkonusu toplantıyı düzenleyen ve Demokrat Parti'nin resmi toplantısı imajı vermeye çalışanların DP ile ilgisinin bulunmadığını belirtti.

Parti adına yapılacak toplantıların partinin yetkili kurullarının onayı ile yapılabileceğini hatırlatan Doğan, "Ayağı Demokrat Parti'de, gövdesi başka partide olanlardan hayır gelmez. onlara sesleniyorum: Göründüğünüz gibi olun" dedi.

Doğan, ayrıca Seyhan İlçe eski Başkanı Hasan Yurdakul'un DP Seyhan İlçe Başkanı sıfatını kullanarak KOSGEB projeleri dahil kredi kullandırma, Balkan ülkelerine konsolosluklar vasıtasıyla vize temin etme çalışmaları yaptığının tesbit edildiği ve bu nedenle, 9 Eylül 2018 tarihinde ilçe başkanlığı görevinden düşürüldüğünü ve yerine Kıbrıs Gülü Zor'un atandığını bildirdi. Doğan, Yurdakul hakkında iş takiplerinde partinin adını kullanmasıyla nedeniyle Genel Merkez tarafından ayrıca hukuki süreç başlatıldığını da kaydetti.