Adana İl Başkanlığı’nda düzenlenen Ecevit’i anma etkinliğine DSP PM Üyesi ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Sevik, DSP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fethiye Atıl, İl Başkanı Fatma Altınok, İlçe Başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı.

ECEVİT’İN KABRİ ZİYARET EDİLDİ

DSP Adana İl Başkanı Fatma Altınok rahmetli Ecevit’in eşsiz bir siyaset adamı olduğunu belirterek, Genel Başkan Masum Türker’in Ecevit’in doğum günü ile ilgili olarak gönderdiği mesajı okudu .Altınok, Genel Merkez tarafından Ecevit’in dün mezarının ziyaret edildiğini ve Türkiye genelinde doğum günü ile ilgili etkinlikler düzenlendiğini belirtti.

Seyhan İlçe Başkanı Ayhan Özasağlam, Ecevit’in doğumundan ölümüne kadar siyasi ve aile hayatı ile ilgili bilgiler vererek, Adana İl Örgütü olarak Ecevit’i sevgi ve saygıyla andıklarını söyledi.

‘ECEVİT’TEN SONRA LİDER YETİŞMEDİ’

DSP PM Üyesi ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Sevik,  Ecevit’in Türkiye ve dünya siyasetine damga vurmuş bir lider olduğunu belirterek, ‘Ecevit, yaşamından sonra da ilkeleriyle yaşayan bir lider olmuştur.

Ecevit’i özellikle centilmen ve nezaketli bir insan olarak değerlendiren Sevik,Bülent Ecevit’in CHP Genel Sekreterliği yaptığı dönemde Çalışma Bakanlığı yaptığını,çıkardığı sendika yasası ile ‘İşçi Babası’ ünvanını almış,Halkçı devrimci bir lider olduğunu söyledi. 

Ecevit’ten sonra şu an bizim genel başkanımız da dahil olmak üzere,Türkiye’de başka liderler çıkmamıştır.Şu an ki Başbakan’a da lider diyorlar ama, O sadece belirli bir zihniyetin lideridir.Dürüst ve halkçı lideri bir kez daha saygı ile anıyor, Allah’tan rahmet diliyorum.’diye konuştu.