Türker, katıldığı DSP Adana İl Kongresi'nde DSP'nin seçime tek başına gireceğini, başka bir partiyle asla işbirliği yapmayacağını vurguladı. DSP'nin son bir yıl içinde kendine gelme, derlenme toparlanma sürecini yaşadığını aktaran Türker, partilerinin geçtiğimiz süreçte önemli olaylar yaşadığını belirterek, bu olaylardan birinin 2007 seçimlerine başka bir partiyle işbirliği yaparak Türkiye'nin siyasi yapılanmasına o yönde katkıda bulunması olarak gösterdi.

Kendisinin o tarihte de bir birleşme olmayacağını söyleyerek yola çıktıklarını ancak, adeta 2002'deki gibi bir darbe yaşandığını dile getiren Türker, "Partimizin seçime girmemesinin en önemli olumsuzluğunu yerel seçimlerde yaşadık. Seçime girme kabiliyetini unutmuş olan DSP bunun bedelini başarılı olacağımız yerlerde bile başarılı olamayarak ödedi. Eğer seçimlerimizi sağlam dik durarak gerçekleştirmezsek birileri gelip yine AKP'den kurtulalım diye fedakarlık yapalım diyecek bize. Benim liderliğimde DSP asla başka bir partinin şemsiyesi altında seçimlere girmeyecektir. Yalnız DSP bayrağı altında seçimlere gireceğiz. Başka partide olup bizim gücümüze ihtiyacı olan varsa buyursun gelsin bizim çatımız altında seçimlere girsin. Bize bölünmeyin diyenler zaten sağcı. Biz bize bölünmeyin diyenlerin sesine değil, örgütün sesine kulak vereceğiz." dedi.

"Ben müzmin muhalefete değil iktidara adayım." diyen Türker, şunları söyledi: "İktidar hayaliyle yola çıkmayana başkaları 'Hadi canım sen de… Sen küçük partisin' diyecek. Aynaya baktığınız zaman bugüne kadar Türkiye'de solda en yüksek oyu alan parti olarak görün kendinizi. "

12 Eylül'ün dayattığı antidemokratik bir düzenin mevcut olduğunu dile getiren Türker, "Bunun değişip tam demokrasinin oluşması için hem Seçim kanununda hem siyasi partiler kanununda hem de anayasada değişiklik yapılmalı. Bugün anayasa teklifine sahip olup dört partiye götüren tek parti DSP'dir. Bizim AK Parti'nin teklifini desteklememiz için olmazsa olmazımız Seçim barajının yüzde 5'e düşürülmesidir. Biz yine anayasa değişikliğine katkıda bulunuruz, önerilerimizi sunarız. Ama baraj yüzde 5'e düşürülmedikçe bizden oy alamazlar. Bunlar demokrasiyi sağlamak için değişiklik istemiyor. Bu değişiklik mahkemelerin hızlanmasını sağlamayacak. İleride yapılacak rejim değişikliğine zemin hazırlamak için anayasayı değiştirmek istiyorlar." Sadece genel seçimler için değil yerel yönetimler içinde barajın düşürülmesini istediklerini aktaran Türker, "Adana'da bir Aytaç Durak vakası var. Şimdi onun yerine gelmek isteyenler bu kentin rantını yemek için bir birleriyle yarışıyor. Bu meclis Adana'yı temsil etmiyor." diye konuştu.

Hayal Balo Salonu'nda düzenlenen Kongreye DSP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Macit, DSP Örgüt Kurulu Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Tufan Bural, DSP Genel Başkan Yardımcısı Serdar Savaş, DSP Adana Milletvekili Mustafa Vural, Adana İl Başkanı Şenol Pektaş ve partililer katıldı. İki adayın yarıştığı kongrede oy kullanımın ardından sonuçlar açıklanacak.