Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, hakkında basında yer alan iddiaların 'iftira' olduğunu savundu. MHP'li meclis üyesi hakkında rüşvet kasetini açıkladıktan sonra birilerinin hedefi haline geldiğini öne süren Durak, bir basın mensubunun, "2 milyar Dolar servetiniz olduğu iddia ediliyor. Siz de bir gazetede 40 milyon lira olduğunu söylemişsiniz." sözleri üzerine, "Biraz fazla." diye konuştu.

Swiss Otel'de basın toplantısı düzenleye Aytaç Durak, MHP'li Belediye Meclis Üyesi Mustafa Tuncel'in, "İmar değişiklikleri ile 2 milyar Dolar servet yaptı" iddiasına cevap verdi. Durak, hakkındaki iddiaların amacını 'gündem değiştirmek' olarak yorumladı. İftira atanlara ve hakkındaki iddiaları haberleştiren gazeteye dava açacağını dile getiren Durak, "Benimle uğraşanlar siyasi mefta oluyor. Allah'a şükür bana bir şey olmuyor. Bir şey olmayınca kızıyorlar, kızınca da iftira atıyorlar, dedikodu üretiyorlar. O iftira atanların hepsini mahkemeye vereceğim. Hiçbirini de affetmeyeceğim. Veremeyeceğim hiçbir hesap yok. 'Hodri meydan' diyorum. Bana iftira atanların hepsini mahkemeye vereceğim." diye konuştu.

Aytaç Durak, bir basın mensubunun, "2 milyar Dolar servetiniz olduğu iddia ediliyor. Siz de bir gazetede 40 milyon lira olduğunu söylemişsiniz." sözleri üzerine, "Biraz fazla." diye konuştu.

Durak, Yeni Adana diye adlandırılan yerdeki arsaları belediye başkanı olmadan önce aldığını savundu. Rüşvet iddialarını ortaya attıktan sonra kendisi hakkında haberler çıkmaya başladığını belirten Durak, "Bir kaset açıklanıyor. Belediye meclis üyelerinden birinin pazarlık yaptığı belli. Başkalarından da bahsediyor. 'Havuz var' diyor. Bu kaset başka kasetleri de getirecek. Bu kasete kim tepki koyar? Yarası olan gocunur, yarası olanlardan biri gocundu. Gocununca restleştik restleşince üstüne gittik. Eğer bildiklerini söylemezsen şe.....sin! Madem ki sen benim yanımdasın, sonuna kadar dinledim sabırla dinledim onu. Niye böyle garip garip laflar ediyor? Sebep; gündemi değiştirmek. Belediyedeki rüşvet olayları tartışılmasın istiyor. Aytaç Durak benimle kavga etsin, Türkiye Aytaç Durak'ı kavgacı olarak bilsin istiyor." şeklinde konuştu.