Dün açıkladığı gibi saat 10.30'da avukatlarıyla Adana Adliyesi'ne gelen Durak, aralarında belediye çalışanlarının da bulunduğu kalabalık tarafından, "Başkan burada hırsızlar nerede" sloganlarıyla karşılandı.

Televizyonların canlı verdiği ve izdihamın yaşandığı duyuruda Durak, taburenin üzerine çıkarak, şikâyet dilekçesini okudu. MHP Meclis Üyesi Mustafa Tuncel'in "Ben konuşursam altından kalkamazsın. 'Beni öldürebilirler, arkadan vurabilirler. Bu nedenle Aytaç Durak'la ilgili bildiklerimi kasette anlattım. Kaseti de güvendiğim kişiye teslim ettim. Başıma bir şey gelirse kaseti gazetelere dağıtın' dedim" şeklindeki açıklamalarını hatırlatan Durak, Tuncel'in günlerdir şahsıyla ilgili ağır isnatlar taşıyan iddialarda bulunduğunu vurguladı.

Durak, şunları söyledi: "Yolsuzlukları gerçekten ortaya çıkarmak isteyen insan elindeki belgeleri de alır savcılığa gider, bildiklerini anlatır. Bu nedenle görsel ve yazılı basında yer alan bu iddiaların şahsımla ilgili ihbar kabul edilmesini, ivedi soruşturma başlatılmasını istiyorum. Tuncel'in elinde olduğunu iddia ettiği söz konusu kasetin resmiyete konulmasını talep ediyorum."

İSTİFA ÇAĞRISININ GEREĞİNİ YAPACAĞIM

Basında çıktığı gibi MHP lideri Devlet Bahçeli'den randevu talebinde bulunmadığını savunan Durak,"O benim partiyle olan ilgimdir. Saygıyla karşılıyorum. Parti tüzüğü gereği kişi hakkında böyle bir dedikodu çıktığın konu aydınlanana kadar partiden geçici olarak çekilmesi gerekiyor. Bende bu hususta gerekeni yapacağım." dedi.

RÜŞVET DEĞİL, BİN LİRA HARAÇ VERDİM

Rüşveti ihbar ederken, yandaş basının bunu bırakıp kendisine atılan manşetleri haber yaptığını ileri süren Durak, şunları söyledi: "Çok acı. O zaman rüşvetle nasıl mücadele edeceğiz. Rüşvetle mücadele benim bir numaralı şiarımdır. Ben 45 yıl önce askere giderken, o zaman da siyasi bir komploya uğradım. 32 yaşına kadar tecilim vardı. Adana'da Köy Hizmetleri Müdürüydüm. O zaman siyasilerin işlerine gelmeyen hareketlerim olmuştu. O tarihte Adanalı iki bakan vardı. Askerlik tecilimi iptal ettiler. Halbuki iş programı ona göre ayarlamıştım. Henüz bir buçuk aylık evliydim. Apor topar askere göndermek istediler. Adanalı olan savunma bakanı beni asker kaçağı ilan etti. Oysa benim iki yıl tecilim vardı. Ben herkesle her yerde mücadele ettim. İstanbul da bu komployu bozabilmek için bin lira haraç verdim. Mustafa Tuncel her yerde buna 'rüşvet verdi' diyor. Aldı diyemiyor. O haraçtı. Bu tarihten sonra hiç konuşmayacağım. Yüce Türk adaletine güveniyorum."

MHP'Lİ VURAL'A CEVAP

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural'ın bir programda şahsıyla ilgili, "… en yakın arkadaşı tarafından rüşvetle suçlandı…" sözlerine tepki gösteren Durak, "Hayatımın hiçbir döneminde ve bugünde bana hiç kimse rüşvet ithamında bulunmadı. Gündemindeki iddialarını sahibi Mustafa Tuncel dahi açıklamalarında, 'Rüşvet aldı, demedim, diyemem' diyor. Aksine hayatımın her döneminde rüşvetle mücadele ettim."

Durak konuşmalarının ardından şikayet dilekçesini Cumhuriyet Savcılığı'na verdi.