Fen İşleri Daire Başkanı Nermin Akray, Teknik Danışman İnşaat Mühendisi Fuat Karataş, belediyede görevli inşaat mühendisleri Halil Öderoldu, Ali Taner Kozanoğlu ve Selami Kiminsu ile birlikte İMO Adana Şubesi’ne giden Durak, Başkan Abdullah Bakır ve yönetim kurulu üyeleriyle görüş alışverişinde bulundu.
     Çeşitli konuların ele alındığı ziyaret sırasında, imar değişikliklerinde kamu yararı olmadıkça bu yöndeki talepleri meclis gündemine aldırmayacağı sözünü tekrarlayan Başkan Durak, “Mimarlar Odası’ndan bu konuda destek aldım. Aynı desteği sizden de bekliyorum” dedi.
Ak Parti Adana İl Başkanı Mustafa Kebude’nin “İmar değişiklikleri meclise gelmesin” açıklamasını takdirle karşıladığını İMO ziyaretinde de dile getiren Durak, “Sayın Kebude’ye bu açıklamasından dolayı teşekkür ediyorum. Bu konuda İMO’dan da destek bekliyorum” şeklinde konuştu.
   İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Abdullah Bakır da, Durak’ın görüşlerine katıldıklarını ifade ederek, “Özellikle kamu arazileri satıldıktan sonra imar değişikliği yapılmamalı. İnşaat Mühendisleri Odası olarak, bu konuda çok hassasız aynı görüşü paylaşıyoruz” dedi.
Ziyaretten memnun kaldığını da ifade eden İMO Adana Şube Başkanı Abdullah Bakır, kent yararına olumlu her projenin destekçisi olduklarını sözlerine ekledi.