CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Adana Kozan Doğanalanı Mahallesi’ndeki arazi sorununu Meclis gündemine taşıdı. Doğanalanı Mahallesi’nde 2002 yılında kadastro çalışması yapıldığını, 9 bin dönüm arazinin, 5 bin dönümünün orman arazisi olarak belirlendiğini, kalan 4 bin dönümün ise 2B olarak ayrıldığını kaydetti.

ÇİFTÇİYE PARA CEZASI

2B olarak ayrılan araziler için herhangi bir işlem yapılmadığını belirten Bulut, “Arazilerin durumunun ne olacağı hala belirsizdir. Köylüler senelerdir ektikleri bu 2B araziler için ecrimisil de ödemektedir. Buna rağmen 134 köylüye orman arazisini işgalden zabıt tutulmuş, 8 bin liradan 42 bin liraya kadar farklı cezalar kesilmiştir” dedi. 

YENİDEN KOMİSYON KURULMALI

CHP’li Bulut, “Ürettiği para etmeyen, borçları yüzünden ineğine, traktörüne, tarlasına ve bahçesine icra gönderilen; hacizlerle mücadele eden köylülerimizin bu cezaları ödemesi mümkün değildir. Doğanalanı’ndaki çiftçilerimizin tarlaları üzerindeki bu belirsizlikler bir an önce giderilmeli, 2B arazileri için yeniden bir komisyon kurulmalıdır. Haksız cezalar iptal edilmelidir ” ifadelerini kullandı.