Boğaziçi Avrupa Siyaset Okulu Yaz 2016 programını 28 Ağustos – 4 Eylül 2016 tarihleri arasında İstanbul’da Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştirdi. Boğaziçi Avrupa Siyaset Okulu’nun bu programını Türkiye’nin 17 farklı şehrinden gelen 33 genç başarı ile tamamladı. Türkiye’nin önde gelen akademisyenleri ve uzmanları program kapsamında dersler verdi.
Mezunlar 8 gün boyunca Avrupa Kurumları, Dış Politika, Ekonomik Büyüme, İnsan Hakları Hukuku, Demokrasi ve Özgürlük Teorileri, Küresel Normlar, Sosyal Politikalar, Mülteci Politikaları, Toplumsal Barışma ve Uzlaşı, Çevre, Eğitim, Kadın ve Kent Politikaları, Sendikalar ve Çalışma Hukuku, Seçmen Eğilimleri ve Siyasal İletişim konularında dersler aldı. Eski İsveç Başkonsolosu Ingmar Karlsson ile Edward Mortimer da programımızda katılımcılarımızla buluştu.
Boğaziçi Avrupa Siyaset Okulu Yaz 2016 Programı’nı Anadolu Kültür, Avrupa Konseyi ve Boğaziçi Üniversitesi işbirliğinde, Açık Toplum Vakfı, İngiltere Büyükelçiliği, İsveç Başkonsolosluğu ve Vehbi Koç Vakfı desteğiyle gerçekleştirmiştir.