Türkiye’deki yaklaşık 12.5 milyon emekliye ödenecek bayram ikramiyelerinin günün şartlarına göre yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Ayşe Zümrüt Selçuk tarafından yanıtlandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) soru önergesi sunan Dr. Şevkin, bu yıl ödeme tarihleri açıklanan 1000’er liralık iki bayram ikramiyesinin enflasyona yenik düştüğünü vurguladı.

İKRAMİYE ALAMAYAN DA VAR, ENDİŞE TAŞIYAN DA…

SGK dışındaki özel sandıklara prim ödeyerek emekli olan vatandaşlara bayram ikramiyesi ödenmemesini de eleştiren, “Hayat pahalılığı, ekonomik kriz ve emekli maaşlarının düşüklüğü de göz önüne alındığında yılda 2000 lira olarak uygulanan bu rakamın gözden geçirilmesi gerektiği açıktır” diyen Dr. Şevkin, öte yandan emeklilerin ödenecek bayram ikramiyelerinin banka, kredi veya icra borçları nedeniyle kesintiye uğrayacağına yönelik endişelerini de Bakan Selçuk’a iletti.

İKRAMİYE MİKTARI ARTTIRILACAK MI?

CHP’li Şevkin, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Ayşe Zümrüt Selçuk’un, “2018 yılında hayata geçirilen emeklilere bayram ikramiyesi uygulaması aylık tutar üzerinden belirlenecek midir? Bayram ikramiyelerinin yıllar itibariyle arttırılıp arttırılmayacağına ilişkin herhangi bir planlama mevcut mudur? Yıllık 2 bin lira bayram ikramiyesi alan toplam emekli sayısı kaçtır? Bayram ikramiyesi alamayan toplam emekli sayısı kaçtır? Bayram ikramiyeleri ödemeleri esnasında; banka, kredi veya icra borcu olan emeklilerden herhangi bir kesinti yapılacak mıdır? Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) dışındaki özel sandıklara prim ödeyerek emekli olan vatandaşlara neden bayram ikramiyesi ödenmemektedir?” sorularına yanıt vermesini istedi.