Milliyetçi Hareket Partisi Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, emeklilerin, Tedavi Katılım Payında eczaneler tarafından yapılan kesintilerin mükerrer olduğundan ciddi şekilde kuşku duyduklarını bildirdi.

Bu konuda yoğun şekilde şikayet aldıklarını kaydeden Tankut, emeklilerin isyanını Meclis gündemine taşıdı. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın cevaplaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Tankut, kendisine iletilen şikayetlerin bazılarını da önergesine ekledi.

Adı verilmeyen bir emeklinin şikayeti şöyle:

 “Doktorun reçeteye yazdığı ilaçları Eczaneden almaya gittiğimde geriye dönük muayene katılım parası ödeyeceğimi söyledi, 31 TL ödedim, daha sonraki bir tarihte tekrar ilaç almaya gittiğimde yine aynı borç çıktı. Ben her eczaneye gittiğimde geriye dönük katılım payı mı ödeyeceğim. Eczanelerden makbuz veya fiş istiyorum vermiyor. Katılım payını eczacı ne derse o miktarı mı ödeyeceğim. SGK’na güvenim kalmadı sürekli borç çıkarıp duruyor.”

İKİ KERE KESİLİYOR

Bir vatandaş ise “Babam SSK emeklisi ve eczaneye gittiğimiz zaman normalde emekli aylığından kesilmesi gereken muayene ücretini bazı zaman eczaneye ödediğimizi biliyorum. İnternetten baktığım zaman muayene ücreti emekli maaşından da kesilmiş olması yani ne babamın emekli maaşı belli ne kesintilerden bir şey anladık.” diyor. Tankut’un önergesinde yer verdiği şikayetlere göre, vatandaşlar SGK’nın internet sitesinde de kesinti ayrıntılarına ulaşamadıklarından yakınıyorlar.

TANKUT’TAN ERDOĞAN’A ÇAĞRI

MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, sorunun bir an önce çözümlenmesi, emekli vatandaşların şikayetlerinin dikkate alınması çağrısında bulunurken “Vatandaşı maddi olarak sıkıntıya sokan ve sistemin güvenirliliğinin sorgulanmasına neden olan ilaç katkı payı ve muayene ücretlerinin eczaneler tarafından mükerrer tahsil edilmesinin önüne, endişeye meydan vermeyecek şekilde nasıl geçilecektir?” sorusuna da, Başbakan Erdoğan’dan cevap istedi



adana haber, adana, yüreğir, karataş, adana belediyesi, çukurova, mersin, adana sohbet, adana haberler, adana tarihçesi, adana fotoğraf galerisi, adana yemekleri, adana turistik yerler, adana haber, adana sanayi, adana kobi rehberi, adana ekonomisi, adana da etkinlikler, adana rehberi, cukurova tv, aytaç durak, emctr, belediye, kobi, gökhan durak,ömer çelik, dava,mahkeme,adliye,seyhan,ceyhan,haber özel,gazeteci,basın, karaisalı haber,azim öztürk,akp,chp,mhp,seyhan,çatalan,adana demirspor,adanaspor,botaş,aski,ucuz ekmek,en ucuz su,medya,haberekstra, haberekstra.net, adana basın,çukurova gündem,çukurova güncel,adana emlak, otomobil adana,adana futbol,